Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 40x
1- 1 5
Autor:

Karamelové řezy s piškoty

90 minut
Střední
Těsto
Polohrubá mouka 2 sklenice
Cukr 1 sklenice
Olej 1/2 sklenice
Mléko
vlažné
1 sklenice
Kakao
2-3
3 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Vejce 3 ks
Krém
Salko
vařené
1 ks
Tuk
Hera nebo Zlatá Haná
1 kostka
Ostatní
Džem  
Dětské piškoty 1 balení
Hnědý rum
nebo čaj
 
Karamelové řezy s piškoty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny.
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní, prášek promícháme s moukou. Těsto vylijeme na pečícím papírem vyložený velký plech a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C (horkovzduch) - sáhneme prstem zda se povrch nelepí. Po vychladnutí potřeme pikantním džemem (můžeme využít nějaký tekoucí) - nemusíme šetřit. Na něj pokládáme hezky v řadách těsně vedle sebe dětské piškoty, které jsme namočili do rumu s vodou nebo šťávy nebo čaje. Nejlépe to jde, když si na dvouzubou vidličku napíchnete piškot a potopíte na moment do tekutiny.
Na navlhčené piškoty namažeme krém (vyšleháme dohromady Salko s tukem), uhladíme a potom ozdobně vidličkou na něm děláme vlnovky. Případně můžeme lehce přizdobit čárkami z čokoládové polevy.
Rada: je výhodné těch plechovek Salka vařit víc, pak si je označit datumem, kdy se vařily a tak do 3 měsíců spotřebovat. Nekazí se, ale začínají karamelizovat (jsou v nich drobné krystalky). Vařené Salko využijete i na jiné recepty - je jich tu spousta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Ladia
Prohlížejících: 38
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 34
Autor: Ladia
Prohlížejících: 26
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 40x)
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Karamelové řezy s piškoty

Komentáře

  1. Veronika   27.09.2013 | 16:20 | reagovat | závadný

    Velmi děkuji za tento recept. Doma velikánský úspěch. Dělám je každé návštěvě do měsíce cca 3x. Fakt mňamka :)

  2. ZanetaL   09.01.2013 | 16:38 | reagovat | závadný

    Tyhle rezy jsou uplne famozni. Kazdemu stacily jen dva kousky ale za chvilku si pridavali. Rezy je dobre delat den dopredu aby salko vice stuhlo a neteklo. Budu delat porad!
    <3 Vrele doporucuji pro toho kdo ma rad sladke nebo pro deti!

  3. littleturtle   16.11.2011 | 13:02 | reagovat | závadný

    Miluju <3 Místo marmelády dávám nutelu, přidávám ještě banány a nahoru strouhám čokoládu.

  4. Stribulová   04.10.2011 | 7:13 | reagovat | závadný

    I u nás jsou velmi oblíbené :-* .

  5. thellma   22.09.2011 | 14:24 | reagovat | závadný

    To byla tedy kalorická bomba, ale moc dobré.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X