Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek maso na řízky :kotleta, plec, krkovice, stehenní nebo prsní řízky... cca
    • sůl
    • koření dle chuti: česnekové, grilovací, paprika sladká nebo pálivá...
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • strouhanka - nejlépe čerstvě nastrouhaná ze starších rohlíků
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme a okořeníme. Koření do řízků prsty vetřeme. V misce si smícháme smetanu (lze použít i tučný jogurt), jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Plátky masa obalíme ve smetanové směsi a v misce je necháme odležet v chladnu 24 hodin, ale klidně i dva dny. Pak řízky z marinády vyndaváme a jeden po druhém obalujeme ve strouhance a ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou.
3
Vejce, mouku ani Solamyl do marinády nepřidáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.