Autor:

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Snadné
Ingredience
Maso na řízky
:kotleta, plec, krkovice, stehenní nebo prsní řízky... cca
6 plátek
Sůl  
Koření
dle chuti: česnekové, grilovací, paprika sladká nebo pálivá...
 
Zakysaná smetana 200 g
Cibule 1 ks
Česnek
dle chuti, cca
3 stroužek
Strouhanka
- nejlépe čerstvě nastrouhaná ze starších rohlíků
 
Olej
na smažení
 
Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Postup přípravy:

Plátky masa naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme a okořeníme. Koření do řízků prsty vetřeme. V misce si smícháme smetanu (lze použít i tučný jogurt), jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Plátky masa obalíme ve smetanové směsi a v misce je necháme odležet v chladnu 24 hodin, ale klidně i dva dny. Pak řízky z marinády vyndaváme a jeden po druhém obalujeme ve strouhance a ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Podáváme s bramborovou přílohou.

Vejce, mouku ani Solamyl do marinády nepřidáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web