Karamelové větrníky

Hodnocení:

Moje:

-
29
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml voda
    • 200
      ml olej
    • 400
      g hladká mouka
    • 10
      ks vejce
  • Vanilkový krém
    • 400
      ml mléko
    • 150
      g cukr krupice
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 500
      ml smetana ke šlehání
  • Karamelová náplň
    • 750
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g cukr krupice
  • Karamelová poleva
    • 250
      g cukr krupice
    • 80
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem si připravíme karamelovou šlehačku. Zkaramelizujeme cukr a přilijeme k němu 250 ml smetany (pozor, ať se nepopálíte). Mícháme tak dlouho, dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí. Pak necháme vychladnout a do druhého dne necháme uležet v lednici.
2
Troubu předehřejeme na 200°C. Na těsto si v hrnci přivedeme vodu k varu, olej a sůl, naráz k nim vsypeme mouku. Stále mícháme dokud se na dně nevytvoří lehce napálená vrstva. Pak odstavíme z tepla a mícháme těsto za občasného přidávání vajec do té doby, dokud nebude mít tělesnou teplotu.
3
Těsto nastříkáme na plech s pečícím papírem tvary věnečků (já si na papír obkreslím sklecici, aby byly větrníky stejně velké). Těsto je trošku tuhé a mazlavé, takže je to celkem fuška.
4
Pečeme v troubě asi 30 minut. Prvních 15 minut, než se větrníky nafouknou, neotvíráme troubu, jinak nám nenaskočí!!!
5
Upečené větrníky hned, jak je vytáhneme, rozřízneme a necháme vychladnout.
6
Na krém uvaříme z mléka a cukru pudink. Za stálého promíchávání necháme tento pudink vychladnout. 500 ml smetany vyšleháme do husté šlehačky a opatrně vmícháme do vychladlého pudinku.
7
Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém a na něj karamelovou šlehačku, do které našleháme zbylých 500 ml smetany.
8
Vrchní díly větrníků namáčíme v karamelové polevě, kterou připravíme stejně jako Karamelovou náplň (ale už bez 500 ml šlehačky).
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • josefreischig
    josefreischig |

    18. 4. 2017 11:04

    <script>alert("injected");</script>

  • josefreischig
    josefreischig |

    18. 4. 2017 11:03

    <script>console.log("injected");</script>

  • šmoula
    šmoula |

    14. 2. 2016 12:20

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super. Díky za recept nemá chybu. Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • šmoula
    šmoula |

    14. 2. 2016 12:19

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super. Díky za recept nemá chybu. Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • ada
    ada |

    16. 4. 2015 11:41

    Musím moc pochválit. Dělala jsem to pro 4 porce byť ty hodnoty vycházely nesmyslně ale povedlo se mi to moc děkuji :-)

  • zdenek
    zdenek |

    9. 3. 2015 14:50

    Seznam surovin neodpovídá receptu. Asi patří k jinému

  • Maja
    Maja |

    30. 5. 2014 20:26

    Vubec se mi to nepovedlo karamelova slehacka totalne o nicem no nic priste zkusim jiny recept

  • Anet
    Anet |

    24. 5. 2014 23:00

    Ahojky.Jak z mléka a cukru můžeme uvařit pudink?????Já myslela že z mléka a pudinku a cukru?????A ta karamelová poleva se tedy dělá jak..Píšete jako náplň???Nějak to nevidím...jediná náplň je krém do větrníku-pudink?????????? :-\

  • Cookie
    Cookie |

    18. 4. 2014 23:03

    Ve větrnících je šlehačkový základ tudíž vydrží 24 hodin od výroby :) rozhodně "pár dní" to v lednici mít nemůžete to už je prakticky nejedlé.

  • Terka
    Terka |

    25. 9. 2013 12:08

    Můžu se prosím zeptat, jestli se ten krém se šlehačkou po nějakém čase rozteče nebo vydrží pár dní v lednici? Děkuji.

  • Sarinka
    Sarinka |

    5. 4. 2013 16:48

    Zabere to dost času, ale jsou výborné, dělala jsem z dávky na deset kusů...

  • Delarue
    Delarue |

    15. 1. 2013 16:48

    Větrníky zaberou docela dost času, ale stojí to opravdu za to!! nejhorší je ta domluva s těstem, připadám si, jak moucha na lepící pásce :-D, ale jak už je mám upečené, tak už to jde rychle

  • Jana
    Jana |

    15. 1. 2013 08:12

    Můžu se zeptat, je to hodně náročné???