Autor:

Karamelové větrníky

Obtížné
Porce: 29
Ingredience
Voda 500 ml
Olej 200 ml
Hladká mouka 400 g
Vejce 10 ks
Vanilkový krém
Mléko 400 ml
Cukr krupice 150 g
Vanilkový pudink 2 ks
Smetana ke šlehání 500 ml
Karamelová náplň
Smetana ke šlehání 750 ml
Cukr krupice 150 g
Karamelová poleva
Cukr krupice 250 g
Smetana ke šlehání 80 ml
Karamelové větrníky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Den předem si připravíme karamelovou šlehačku. Zkaramelizujeme cukr a přilijeme k němu 250 ml smetany (pozor, ať se nepopálíte). Mícháme tak dlouho, dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí. Pak necháme vychladnout a do druhého dne necháme uležet v lednici.

Troubu předehřejeme na 200°C. Na těsto si v hrnci přivedeme vodu k varu, olej a sůl, naráz k nim vsypeme mouku. Stále mícháme dokud se na dně nevytvoří lehce napálená vrstva. Pak odstavíme z tepla a mícháme těsto za občasného přidávání vajec do té doby, dokud nebude mít tělesnou teplotu.
Těsto nastříkáme na plech s pečícím papírem tvary věnečků (já si na papír obkreslím sklecici, aby byly větrníky stejně velké). Těsto je trošku tuhé a mazlavé, takže je to celkem fuška.
Pečeme v troubě asi 30 minut. Prvních 15 minut, než se větrníky nafouknou, neotvíráme troubu, jinak nám nenaskočí!!!
Upečené větrníky hned, jak je vytáhneme, rozřízneme a necháme vychladnout.
Na krém uvaříme z mléka a cukru pudink. Za stálého promíchávání necháme tento pudink vychladnout. 500 ml smetany vyšleháme do husté šlehačky a opatrně vmícháme do vychladlého pudinku.
Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém a na něj karamelovou šlehačku, do které našleháme zbylých 500 ml smetany.
Vrchní díly větrníků namáčíme v karamelové polevě, kterou připravíme stejně jako Karamelovou náplň (ale už bez 500 ml šlehačky).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Pomerančové madlenky v čokoládě Lahodné čokoládové potěšení. Vyzkoušejte skvělé delikatesy! Články z

Komentáře k receptu: Karamelové větrníky

Komentáře

  1. šmoula   14.02.2016 | 12:19 | reagovat | závadný

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super.
    Díky za recept nemá chybu.
    Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  2. ada   16.04.2015 | 11:41 | reagovat | závadný

    Musím moc pochválit. Dělala jsem to pro 4 porce byť ty hodnoty vycházely nesmyslně ale povedlo se mi to moc děkuji :-)

  3. zdenek   09.03.2015 | 14:50 | reagovat | závadný

    Seznam surovin neodpovídá receptu. Asi patří k jinému

  4. Maja   30.05.2014 | 20:26 | reagovat | závadný

    Vubec se mi to nepovedlo karamelova slehacka totalne o nicem no nic priste zkusim jiny recept

  5. Anet   24.05.2014 | 23:00 | reagovat | závadný

    Ahojky.Jak z mléka a cukru můžeme uvařit pudink?????Já myslela že z mléka a pudinku a cukru?????A ta karamelová poleva se tedy dělá jak..Píšete jako náplň???Nějak to nevidím...jediná náplň je krém do větrníku-pudink?????????? :-\

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web