Autor:

Karamelové větrníky

Obtížné
Porce: 29
Ingredience
Voda 500 ml
Olej 200 ml
Hladká mouka 400 g
Vejce 10 ks
Vanilkový krém
Mléko 400 ml
Cukr krupice 150 g
Vanilkový pudink 2 ks
Smetana ke šlehání 500 ml
Karamelová náplň
Smetana ke šlehání 750 ml
Cukr krupice 150 g
Karamelová poleva
Cukr krupice 250 g
Smetana ke šlehání 80 ml
Karamelové větrníky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Den předem si připravíme karamelovou šlehačku. Zkaramelizujeme cukr a přilijeme k němu 250 ml smetany (pozor, ať se nepopálíte). Mícháme tak dlouho, dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí. Pak necháme vychladnout a do druhého dne necháme uležet v lednici.

Troubu předehřejeme na 200°C. Na těsto si v hrnci přivedeme vodu k varu, olej a sůl, naráz k nim vsypeme mouku. Stále mícháme dokud se na dně nevytvoří lehce napálená vrstva. Pak odstavíme z tepla a mícháme těsto za občasného přidávání vajec do té doby, dokud nebude mít tělesnou teplotu.
Těsto nastříkáme na plech s pečícím papírem tvary věnečků (já si na papír obkreslím sklecici, aby byly větrníky stejně velké). Těsto je trošku tuhé a mazlavé, takže je to celkem fuška.
Pečeme v troubě asi 30 minut. Prvních 15 minut, než se větrníky nafouknou, neotvíráme troubu, jinak nám nenaskočí!!!
Upečené větrníky hned, jak je vytáhneme, rozřízneme a necháme vychladnout.
Na krém uvaříme z mléka a cukru pudink. Za stálého promíchávání necháme tento pudink vychladnout. 500 ml smetany vyšleháme do husté šlehačky a opatrně vmícháme do vychladlého pudinku.
Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém a na něj karamelovou šlehačku, do které našleháme zbylých 500 ml smetany.
Vrchní díly větrníků namáčíme v karamelové polevě, kterou připravíme stejně jako Karamelovou náplň (ale už bez 500 ml šlehačky).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Karamelové větrníky

Komentáře

  1. šmoula   14.02.2016 | 12:19 | reagovat |

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super.
    Díky za recept nemá chybu.
    Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  2. ada   16.04.2015 | 11:41 | reagovat |

    Musím moc pochválit. Dělala jsem to pro 4 porce byť ty hodnoty vycházely nesmyslně ale povedlo se mi to moc děkuji :-)

  3. zdenek   09.03.2015 | 14:50 | reagovat |

    Seznam surovin neodpovídá receptu. Asi patří k jinému

  4. Maja   30.05.2014 | 20:26 | reagovat |

    Vubec se mi to nepovedlo karamelova slehacka totalne o nicem no nic priste zkusim jiny recept

  5. Anet   24.05.2014 | 23:00 | reagovat |

    Ahojky.Jak z mléka a cukru můžeme uvařit pudink?????Já myslela že z mléka a pudinku a cukru?????A ta karamelová poleva se tedy dělá jak..Píšete jako náplň???Nějak to nevidím...jediná náplň je krém do větrníku-pudink?????????? :-\

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web