Autor:

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Střední
Těsto na dva pláty (plechy)
Omega
nebo máslo
250 g
Voda 750 ml
Sůl 1/2 lžička
Hladká mouka 300 g
Vejce 8 ks
Karamelový krém
Mléko 750 ml
Karamelový puding
- sypký - Dr. Oetker
2 ks
Máslo
nebo máslová Hera
200 g
Moučkový cukr
dle chuti 120 -
150 g
Smetanová vrstva
Smetana ke šlehání 500 ml
Ztužovač šlehačky
- pokud použijeme smetanu s méně než 33% tuku
2 ks
Vanilkový cukr
1 -
2 ks
Karamelová poleva
Cukr krupice
nebo krystal
200 g
Smetana ke šlehání 200 ml
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Postup přípravy:

Ve vroucí osolené vodě necháme rozpustit tuk, pak ztlumíme plamen, naráz nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se nám vytvoří hladké těsto, které se nelepí ani na vařečku, ani na hrnec. Těsto pak necháme zchladnout a šlehačem řádně zašleháváme do těsta jedno vejce po druhém. Pak těsto rozdělíme na dva díly, které rozetřeme na dva plechy (doporučuji jeden rovnou do hlubokého plechu) a dáme péct na 180 stupňů cca na 45 minut dozlatova. Poté necháme zchladnout.

Krém: karamelové pudinky uvaříme s mlékem na tuhý pudink, zakryjeme igelitovým sáčkem nebo fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme zchladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a pak zvolna, ale důkladně vmícháváme vychladlý pudink. Takto připraveným krémem potřeme spodní plát: těsto v hlubokém plechu.

Smetanová vrstva: smetany vyšleháme s cukry (ztužovačem) do tuha, šlehačkou pak potřeme karamelový krém a druhým plátem těsta řez zaklopíme.

Karamelová poleva: cukr nasypeme do kastrolu, za občasného promíchnutí ho necháme rozpustit a zkaramelizovat (nepřepálit, aby nezhořkl!). Pak přilijeme ohřátou smetanu (POZOR!! směs nám může nám vzkypět a bublat) a vše rozpustíme na hladkou polevu. Pokud se nám vytvoří hrudky, nezoufáme a necháme je pomalu opět rozpustit. Hustotu můžeme regulovat dle vlastní chuti buď částečným odpařením smetany nebo jejím přidáním. Karamelovou polevou polijeme vrchní plát, vše necháme vychladit, pak pokrájíme ostrým nožem (pilkou) a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 78 x
1
4.82 78 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 78x)
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Komentáře

  1. Nikola   18.11.2016 | 9:52 | reagovat | závadný

    Připravujete náplň den předem? V některém receptu jsem viděla. V případě, když se dělá vše najednou, jak dlouho nechat ztuhnout? Díky za rady :-)

  2. Jituš   29.10.2016 | 19:52 | reagovat | závadný

    Nedivím se, že jaou tak vyhledávané. Jsou totiž SUPERRRRRR

  3. Tereza   08.10.2016 | 17:40 | reagovat | závadný

    Tohle jsou pro nás nejlepší řezy které nikdy moc dlouho nevyrží :))

  4. Dana   17.08.2016 | 13:53 | reagovat | závadný

    Už jsem je pekla několikrát a budou o víkendu, na pouťovou neděli. Přesně, jako p.Aniela, milujeme větrníky!!!! <:-)

  5. Aniela   26.05.2016 | 15:54 | reagovat | závadný

    Skvělé, manžel miluje větrníky, a tyhle řezy jsou mnohem chutnější a je jich hned 32 trojúhelníků. Těsto se dělá dobře, krémy lehce, zvládla jsem i karamel – jen bylo třeba míchat, nic víc, takže řez vypadá slavnostně a složitě a přitom je to moc fajn a docela snadné pečení. Řezy všem chutnaly. U manžela mám znovu objednávku. Děkuji moc za recept.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web