Autor:

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Střední
Těsto na dva pláty (plechy)
Omega
nebo máslo
250 g
Voda 750 ml
Sůl 1/2 lžička
Hladká mouka 300 g
Vejce 8 ks
Karamelový krém
Mléko 750 ml
Karamelový puding
- sypký - Dr. Oetker
2 ks
Máslo
nebo máslová Hera
200 g
Moučkový cukr
dle chuti 120 -
150 g
Smetanová vrstva
Smetana ke šlehání 500 ml
Ztužovač šlehačky
- pokud použijeme smetanu s méně než 33% tuku
2 ks
Vanilkový cukr
1 -
2 ks
Karamelová poleva
Cukr krupice
nebo krystal
200 g
Smetana ke šlehání 200 ml
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Postup přípravy:

Ve vroucí osolené vodě necháme rozpustit tuk, pak ztlumíme plamen, naráz nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se nám vytvoří hladké těsto, které se nelepí ani na vařečku, ani na hrnec. Těsto pak necháme zchladnout a šlehačem řádně zašleháváme do těsta jedno vejce po druhém. Pak těsto rozdělíme na dva díly, které rozetřeme na dva plechy (doporučuji jeden rovnou do hlubokého plechu) a dáme péct na 180 stupňů cca na 45 minut dozlatova. Poté necháme zchladnout.

Krém: karamelové pudinky uvaříme s mlékem na tuhý pudink, zakryjeme igelitovým sáčkem nebo fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme zchladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a pak zvolna, ale důkladně vmícháváme vychladlý pudink. Takto připraveným krémem potřeme spodní plát: těsto v hlubokém plechu.

Smetanová vrstva: smetany vyšleháme s cukry (ztužovačem) do tuha, šlehačkou pak potřeme karamelový krém a druhým plátem těsta řez zaklopíme.

Karamelová poleva: cukr nasypeme do kastrolu, za občasného promíchnutí ho necháme rozpustit a zkaramelizovat (nepřepálit, aby nezhořkl!). Pak přilijeme ohřátou smetanu (POZOR!! směs nám může nám vzkypět a bublat) a vše rozpustíme na hladkou polevu. Pokud se nám vytvoří hrudky, nezoufáme a necháme je pomalu opět rozpustit. Hustotu můžeme regulovat dle vlastní chuti buď částečným odpařením smetany nebo jejím přidáním. Karamelovou polevou polijeme vrchní plát, vše necháme vychladit, pak pokrájíme ostrým nožem (pilkou) a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 40 x
1
4.85 40 5 1
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Komentáře

  1. Vítková   31.03.2017 | 14:38 | reagovat |

    Úúúúžasné řezy <:-) <3 jen váhu asi budu obcházet obloukem, protože odolat jim se nedá ;-)

  2. Skalníková   04.02.2017 | 19:23 | reagovat |

    S krásným receptem se musel povézt i krásný dortík. Děkuji vám za něj.

  3. Nikola   18.11.2016 | 9:52 | reagovat |

    Připravujete náplň den předem? V některém receptu jsem viděla. V případě, když se dělá vše najednou, jak dlouho nechat ztuhnout? Díky za rady :-)

    1. Aniela   20.01.2017 | 16:09 | reagovat |

      Běžně kvůli času dělám buď prvně těsto a následující den náplně. Pokud chci stihnout vše najednou, náplně mažu na zchladlé těsto ihned po ušlehání a celé těsto nechám odležet do následujícího dne. Je už pak výborné.

  4. Jituš   29.10.2016 | 19:52 | reagovat |

    Nedivím se, že jaou tak vyhledávané. Jsou totiž SUPERRRRRR

  5. Tereza   08.10.2016 | 17:40 | reagovat |

    Tohle jsou pro nás nejlepší řezy které nikdy moc dlouho nevyrží :))

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web