Autor:

Karamelové řezy s mandlemi

Střední
Piškot
Moučkový cukr 100 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Kakao 3 lžička
Mléko 250 ml
Olej 100 ml
Sušenky BE-BE
Obyčejné
2 balení
Krém 1
Vanilkový pudink 2 balíček
Vanilkový cukr
2-3
3 balíček
Máslo 125 g
Moučkový cukr 50 g
Hnědý rum 2 lžička
Krém 2
Salko 1 plechovka
Máslo 150 g
Poleva
Čokoláda na vaření
Tmavá
 
Tuk  
Mandle - loupané
Plátky
 
Karamelové řezy s mandlemi

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Piškot: Žloutky šleháme asi 4 min s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vlažné mléko, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Šleháme asi 2 - 3 min., dokud nevznikne homogenní hmota. Z bílků ušleháme tuhý sníh, a vařečkou rovnoměrně smícháme s připravenou hmotou. Těsto vylijeme na vyšší plech podložený pečícím papírem. Pečeme asi 15 min při 170 stupních. Pokud se vytvoří bubliny, zavčas je propíchneme nožem. Piškot necháme vychladnout.

Krém 1: Z mléka a pudingového prášku uvaříme hustý puding, za občasného míchání necháme vychladnout. Dáme do vyšší nádoby a šleháme šlehačem do homogenní hmoty, přidáme máslo změklé na pokojovou teplotu. Je důležité, aby puding měl stejnou teplotu jako máslo, aby se krém nezdrcnul. Přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr a rum na ovonění.

Krém 2: Slazené mléko Salko necháme vařit ve vodě pod pokličkou cca 2 hod. Necháme vychladnout, a poté šleháme se změklým máslem asi 2 - 3 min. Na vychladlý piškotový korpus rozetřeme vanilkový krém a poklademe sušenkami BeBe. Na ně vylijeme karamelový krém. Nakonec pocákáme rozpuštěnou čokoládou s trochou másla nebo ztuženého tuku a posypeme plátky mandlí nebo nasekanými lískovými oříšky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Karamelové řezy s mandlemi

Komentáře

  1. Monča   14.11.2012 | 21:16 | reagovat | závadný

    Na velký plech a nízký ideál :)

  2. Lilianka   29.06.2011 | 7:59 | reagovat | závadný

    docela fajn jen nechápu proč se mi udělal tak vysoký piškot když na obrázku je tak nízký

  3. Leslie   10.05.2011 | 17:00 | reagovat | závadný

    Kdo jste to pekl, prosím vás je to na velký plech s vyšším okrajem?

  4. ladislava staffenová   07.05.2010 | 17:49 | reagovat | závadný

    Myslím, že je lepší napsat jednoduše vysvětlení, než sáhodlouhé řeči - homogenní(myšleno v receptu) - jednolitý, hladký, souvislý

  5. Di -   07.05.2010 | 13:10 | reagovat | závadný

    Za to, že máte bohatý slovník, se snad nemusíte stydět! Kdo neví, co je homogenní (tak vzácné slovo to zase není), nechť se podívá do slovníku.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web