Karamelové řezy s mandlemi

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Eyara

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškot
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžička kakao
    • 250
      ml mléko
    • 100
      ml olej
    • 2
      balení sušenky be-be Obyčejné
  • Krém 1
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      balíček vanilkový cukr 2-3
    • 125
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 2
      lžička hnědý rum
  • Krém 2
    • 1
      plechovka salko
    • 150
      g máslo
  • Poleva
    • čokoláda na vaření Tmavá
    • tuk
    • mandle - loupané Plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Piškot:** Žloutky šleháme asi 4 min s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vlažné mléko, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Šleháme asi 2 - 3 min., dokud nevznikne homogenní hmota. Z bílků ušleháme tuhý sníh, a vařečkou rovnoměrně smícháme s připravenou hmotou. Těsto vylijeme na vyšší plech podložený pečícím papírem. Pečeme asi 15 min při 170 stupních. Pokud se vytvoří bubliny, zavčas je propíchneme nožem. Piškot necháme vychladnout.
2
**Krém 1:** Z mléka a pudingového prášku uvaříme hustý puding, za občasného míchání necháme vychladnout. Dáme do vyšší nádoby a šleháme šlehačem do homogenní hmoty, přidáme máslo změklé na pokojovou teplotu. Je důležité, aby puding měl stejnou teplotu jako máslo, aby se krém nezdrcnul. Přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr a rum na ovonění.
3
**Krém 2:** Slazené mléko Salko necháme vařit ve vodě pod pokličkou cca 2 hod. Necháme vychladnout, a poté šleháme se změklým máslem asi 2 - 3 min. Na vychladlý piškotový korpus rozetřeme vanilkový krém a poklademe sušenkami BeBe. Na ně vylijeme karamelový krém. Nakonec pocákáme rozpuštěnou čokoládou s trochou másla nebo ztuženého tuku a posypeme plátky mandlí nebo nasekanými lískovými oříšky.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monča
    Monča |

    14. 11. 2012 21:16

    Na velký plech a nízký ideál :)

  • Lilianka
    Lilianka |

    29. 6. 2011 07:59

    docela fajn jen nechápu proč se mi udělal tak vysoký piškot když na obrázku je tak nízký

  • Leslie
    Leslie |

    10. 5. 2011 17:00

    Kdo jste to pekl, prosím vás je to na velký plech s vyšším okrajem?

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    7. 5. 2010 17:49

    Myslím, že je lepší napsat jednoduše vysvětlení, než sáhodlouhé řeči - homogenní(myšleno v receptu) - jednolitý, hladký, souvislý

  • Di -
    Di - |

    7. 5. 2010 13:10

    Za to, že máte bohatý slovník, se snad nemusíte stydět! Kdo neví, co je homogenní (tak vzácné slovo to zase není), nechť se podívá do slovníku.

  • Monika Smetková
    Monika Smetková |

    7. 5. 2010 11:40

    Z vysoké školy, kde se učím, jak pracovat s potravinami apod. jsem opravdu poznamenaná i svým slovníkem :)

  • Lenka Preslová
    Lenka Preslová |

    20. 1. 2010 16:13

    Dělám podobný řez, je to moc moc dobré. Salko je možno vařit i v tlakovém hrnci - stačí hodina. Vařím to ve starém hliníkovém - je od toho celý černý.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    2. 10. 2009 21:27

    Recept ráda vyzkouším.Už pro slovo "homogenní",které jsem dlouho neslyšely.Nic proti autorce.