Autor:

Karamelové řezy s mandlemi

Střední
Piškot
Moučkový cukr 100 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Kakao 3 lžička
Mléko 250 ml
Olej 100 ml
Sušenky BE-BE
Obyčejné
2 balení
Krém 1
Vanilkový pudink 2 balíček
Vanilkový cukr
2-3
3 balíček
Máslo 125 g
Moučkový cukr 50 g
Hnědý rum 2 lžička
Krém 2
Salko 1 plechovka
Máslo 150 g
Poleva
Čokoláda na vaření
Tmavá
 
Tuk  
Mandle - loupané
Plátky
 
Karamelové řezy s mandlemi

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Piškot: Žloutky šleháme asi 4 min s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vlažné mléko, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Šleháme asi 2 - 3 min., dokud nevznikne homogenní hmota. Z bílků ušleháme tuhý sníh, a vařečkou rovnoměrně smícháme s připravenou hmotou. Těsto vylijeme na vyšší plech podložený pečícím papírem. Pečeme asi 15 min při 170 stupních. Pokud se vytvoří bubliny, zavčas je propíchneme nožem. Piškot necháme vychladnout.

Krém 1: Z mléka a pudingového prášku uvaříme hustý puding, za občasného míchání necháme vychladnout. Dáme do vyšší nádoby a šleháme šlehačem do homogenní hmoty, přidáme máslo změklé na pokojovou teplotu. Je důležité, aby puding měl stejnou teplotu jako máslo, aby se krém nezdrcnul. Přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr a rum na ovonění.

Krém 2: Slazené mléko Salko necháme vařit ve vodě pod pokličkou cca 2 hod. Necháme vychladnout, a poté šleháme se změklým máslem asi 2 - 3 min. Na vychladlý piškotový korpus rozetřeme vanilkový krém a poklademe sušenkami BeBe. Na ně vylijeme karamelový krém. Nakonec pocákáme rozpuštěnou čokoládou s trochou másla nebo ztuženého tuku a posypeme plátky mandlí nebo nasekanými lískovými oříšky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Karamelové řezy s mandlemi

Komentáře

  1. Monča   14.11.2012 | 21:16 | reagovat |

    Na velký plech a nízký ideál :)

  2. Lilianka   29.06.2011 | 7:59 | reagovat |

    docela fajn jen nechápu proč se mi udělal tak vysoký piškot když na obrázku je tak nízký

  3. Leslie   10.05.2011 | 17:00 | reagovat |

    Kdo jste to pekl, prosím vás je to na velký plech s vyšším okrajem?

  4. ladislava staffenová   07.05.2010 | 17:49 | reagovat |

    Myslím, že je lepší napsat jednoduše vysvětlení, než sáhodlouhé řeči - homogenní(myšleno v receptu) - jednolitý, hladký, souvislý

  5. Di -   07.05.2010 | 13:10 | reagovat |

    Za to, že máte bohatý slovník, se snad nemusíte stydět! Kdo neví, co je homogenní (tak vzácné slovo to zase není), nechť se podívá do slovníku.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web