Autor:

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Střední
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Jablka
středně velká
4 ks
Ořechy
lískové nebo vlašské
3 lžíce
Skořicový cukr 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Máslo
na potření
2 lžíce
Hladká mouka
na posypání válu
1 hrst
Tuk  
Bazalka
čerstvá na ozdobení
 
Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké

Jablka oloupeme a vykrojíme z nich jádřince. Otvory naplníme směsí drcených ořechů, vanilkového a skořicového cukru a rozpuštěného másla. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, rozdělíme jej na čtyři čtverce a do každého zabalíme naplněné jablko.

Jablka přeložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Během pečení jablka občas potřeme máslem. Hotová jablka nemusejí být zcela měkká.

Před podáváním každé ozdobíme několika lístky bazalky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Články z

Komentáře k receptu: Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Komentáře

  1. Beata Bisek   06.04.2013 | 4:39 | reagovat | závadný

    Myslela jsem "hnusty komentar" pana KARLA PROKOPOVICE", kdyz tedy rad zduraznuje ty jmena....

  2. Beata Bisek   06.04.2013 | 4:37 | reagovat | závadný

    Pani Sylvo, zitra jdu hned vyzkouset :-) <:-)
    Hrozne me prekvapil ten "hnusny" komentar. Inteligence sama, opravdu.
    Diky za recept. Beata

  3. Pampelishka   21.03.2011 | 20:02 | reagovat | závadný

    půlku jsem udělala s ořechy, půlku s brusinkami a obojí bylo super ;-)

  4. Sylva Karešová   30.03.2008 | 1:34 | reagovat | závadný

    Tak jsem dnes zkusila, co jsem zde psala v komentáři...Tedy náplň ze Salka, tvarohu, kokosu, ale místo borůvek, které jsem nedostala, jsem použila mražené ostružiny. A bylo to zajímavé.Ale stejně si myslím, že klasika je klasika.

  5. Sylva Karešová   21.03.2008 | 20:54 | reagovat | závadný

    Včera jsem je zrovna dělala a jsou fakt super. Vlastně jsem je nikdy dřív nejedla, natož abych je dělala. Dřív jsem ani pořádně nevěděla, co to je. Pak jsem objevila tento recept, zaujal mne, a tak jsem to zkusila. Fakt dobrý. :-)Napadlo mě, že by mohla být dobrá náplň i tato: tvaroh, salko (nebo cukr), kokos a trocha borůvek. V poměru, jaký bude vyhovovat individuálně asi. Určitě to někdy tak zkusím...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web