Autor:

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Střední
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Jablka
středně velká
4 ks
Ořechy
lískové nebo vlašské
3 lžíce
Skořicový cukr 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Máslo
na potření
2 lžíce
Hladká mouka
na posypání válu
1 hrst
Tuk  
Bazalka
čerstvá na ozdobení
 
Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké

Jablka oloupeme a vykrojíme z nich jádřince. Otvory naplníme směsí drcených ořechů, vanilkového a skořicového cukru a rozpuštěného másla. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, rozdělíme jej na čtyři čtverce a do každého zabalíme naplněné jablko.

Jablka přeložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Během pečení jablka občas potřeme máslem. Hotová jablka nemusejí být zcela měkká.

Před podáváním každé ozdobíme několika lístky bazalky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Jarní koláčky s hráškem Koláče nemusí být jen sladké. Zkuste to jednou pro změnu na slano Články z

Komentáře k receptu: Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Komentáře

  1. Beata Bisek   06.04.2013 | 4:39 | reagovat |

    Myslela jsem "hnusty komentar" pana KARLA PROKOPOVICE", kdyz tedy rad zduraznuje ty jmena....

  2. Beata Bisek   06.04.2013 | 4:37 | reagovat |

    Pani Sylvo, zitra jdu hned vyzkouset :-) <:-)
    Hrozne me prekvapil ten "hnusny" komentar. Inteligence sama, opravdu.
    Diky za recept. Beata

  3. Pampelishka   21.03.2011 | 20:02 | reagovat |

    půlku jsem udělala s ořechy, půlku s brusinkami a obojí bylo super ;-)

  4. Sylva Karešová   30.03.2008 | 1:34 | reagovat |

    Tak jsem dnes zkusila, co jsem zde psala v komentáři...Tedy náplň ze Salka, tvarohu, kokosu, ale místo borůvek, které jsem nedostala, jsem použila mražené ostružiny. A bylo to zajímavé.Ale stejně si myslím, že klasika je klasika.

  5. Sylva Karešová   21.03.2008 | 20:54 | reagovat |

    Včera jsem je zrovna dělala a jsou fakt super. Vlastně jsem je nikdy dřív nejedla, natož abych je dělala. Dřív jsem ani pořádně nevěděla, co to je. Pak jsem objevila tento recept, zaujal mne, a tak jsem to zkusila. Fakt dobrý. :-)Napadlo mě, že by mohla být dobrá náplň i tato: tvaroh, salko (nebo cukr), kokos a trocha borůvek. V poměru, jaký bude vyhovovat individuálně asi. Určitě to někdy tak zkusím...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web