Autor:

Nedělní štola

Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Vanilkový pudink 1 ks
Droždí 1 lžička
Cukr 60 g
Vanilkový cukr 1 ks
Mléko 200 ml
Hera 60 g
Vejce 2 ks
Sůl 1 lžička
Mandle  
Rozinky
namočené v rumu
2 lžíce

Postup přípravy:

Heru rozpustíme v mléce, nalijeme do domácí pekárny a necháme trochu vychladnout.
Přidáme vejce, mouku smíchanou s droždím, pudink, cukr, vanilkový cukr a sůl. Zapneme na SLADKÉ PEČENÍ (nebo základní program na chleba), po zvukovém signálu přidáme rozinky.
Po skončení programu vyzkoušíme špejlí, zda je štola upečená, pokud ne, nastavíme program PEČENÍ a za stálé kontroly dopečeme.
Podáváme sypané moučkovým cukrem (nejlépe k nedělní snídani s kakaem či kávou).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Reklama
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Nedělní štola

Komentáře

  1. Lenka Bauerová   17.02.2012 | 18:44 | reagovat |

    Výborný snídaňový mazanec. Oproti receptu jsem dala 100g cukru, použila jsem rozinky a plátkové mandle (dohromady 70g) a protože jsem neměla doma vanilkový pudink, dala jsem kokosový (se značnými obavami o výsledek). Do pekárny dávám vše najednou, peču na základní program v délce 3:12 hod. Dopadlo to skvěle. Kokosový pudink dodal mazanci zajímavý šmrnc a vůni, budu ho používat i nadále.

  2. Jana Andrášková   19.07.2009 | 20:22 | reagovat |

    Dnes jśem pekla podle tohoto receptu poprvé, místo cukru dávala sladidlo- propočítané podle 100g cukru a bylo to pro nás akorát. Do těsta jsem přidala mleté lískové oříšky a místo rozinek kandované třešně. Po upečení jsem štolu ještě potřela rozehřátým máslem a výsledek je úžasný - štola krásně vykynula, upekla se také úplně akorát do zlatova, je nadýchaná,prostě za jedna. Pekla jsem v pekárně Domo, program "sladký".

  3. ladislava staffenová   05.03.2009 | 14:28 | reagovat |

    Gábi, věřím, ale stejně je potřeba si pohlídat lhůtu použitelnosti.;-))

  4. Gábina H   05.03.2009 | 9:53 | reagovat |

    Laďko, já teda se sušeným droždím nemám problém. Od té doby, co peču v DP používám většinou jen sušené droždí a v pohodě. Nahrazuji podle přepočtu 10g čerstvého = 1 lžička sušeného

  5. ladislava staffenová   26.02.2009 | 13:26 | reagovat |

    Simono, bude to droždím, jak píše Lada, já jen ještě poznámku: sušené droždí se mi vícekrát vymstilo, takže teď používám jen čerstvé droždí a nikdy nezklamalo.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web