Petřina jablka v županu

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Listové těsto 400 g
Jablka
malá
4 ks
Čokoláda 100 g
Vejce 1 ks
Hnědý cukr 4 lžíce
Strouhaný kokos
trocha
 
Mouka
na vál
 
Petřina jablka v županu

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Do otvoru po jádřinci dáme nasekanou čokoládu a každé celé jablko obalíme v cukru.

Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu do čtverce o tloušťce asi 3 mm, který rozdělíme na čtyři menší čtverce. Každý čtverec posypeme kokosem a do středu vložíme jablko. Znovu pocukrujeme a celé zabalíme do těsta tak, že povytáhneme cípy čtverce a křížem je spojíme na vrcholu jablka. Spoje vždy potřeme rozšlehaným vejcem, aby se při pečení těsto nerozevřelo.

Připravená jablka přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.

Tip: Na vrcholu začistěte spojení těsta malou ozdobou, třeba ve tvaru hvězdičky.

Dobrou chuť :-))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Petřina jablka v županu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web