Autor:

Ovocno-tvarohový koláč

90 minut PT0H90M
Snadné
Těsto
Hladká mouka 500 g
Moučkový cukr 250 g
Rostlinný tuk 250 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Kakao 2 lžíce
Vejce 2 ks
Náplň
Rebarbora
nebo meruňky, jablka
500 g
Tvaroh 250 g
Moučkový cukr 200 g
Máslo 100 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Vanilka 1 ks
Ovocno-tvarohový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do mouky vmícháme prášek do pečiva, kakao a cukr, přidáme rozšlehaná vejce, změklý tuk a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do utěrky a dáme do chladu asi na 30 minut.
Mezitím si připravíme náplň: máslo vymícháme s cukrem, přidáme najemno rozmačkaný tvaroh, vejce, vanilku a sůl. Směs vymícháme a přidáme do ní pokrájené ovoce.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme (nejlépe mezi dvěma sáčky, tak se nelepí), dáme na plech vyložený papírem na pečení. Natřeme na ni náplň a zakryjeme druhou částí.
Vrch propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby (200 °C) asi na 45 minut. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Reklama
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Ovocno-tvarohový koláč

Komentáře

  1. marcela   25.03.2014 | 17:15 | reagovat | závadný

    Mňamka,opravdu výborný hlavne druhý den byl koláč křehký .Dělala jsem s meruňkami,zítra ho udělám zase. ;-)

  2. pivonka_1   12.05.2012 | 22:54 | reagovat | závadný

    Výborný recept, opravdu dobrota, jen jsem dala poloviční dávky cukru. S těstem jsem měla také problém, hrozně se drobilo, nakonec jsem válení vzdala a nějak jsem to na ten plech napatlala, příště na to zkusím jít nějak jinak a lépe. :-)

    1. Vlasta   13.05.2012 | 2:42 | reagovat | závadný

      Dobrý den, pokud se těsto drobí, je dobré přidat buď na másle a nebo obětovat vejce (klidně jen žloutek či bílek), těsto je potřeba opravdu dobře ručně zpracovat a pak nechat skutečně odpočinout. Nemívám s tímto těstem problémy, jen je třeba si někdy poměry trochu upravit.

      1. pivonka_1   16.05.2012 | 23:27 | reagovat | závadný

        Dobrý den, děkuji za radu. Hnětla jsem to poctivě ručně a odležet jsem to nechala určitě déle než je psáno, takže to bude v těch surovinách. Příště zkusím dát na Vás.

  3. Martina   04.03.2012 | 11:15 | reagovat | závadný

    Já to nechápu, těsto se mi nepodařilo rozválet - žádným způsobem. Vše jsem udělal podle receptu - nic míň, nic víc a těsto se drobilo :-( V žádném případě mi nešlo dát na plech a tak jsem se těšila :-(
    Co jsem udělala špatně, když jsem postupovala přesně podle receptu ?

  4. Simča S.   24.05.2011 | 10:40 | reagovat | závadný

    Řezy jsou výborné, máme nadúrodu rebarbory, tak jsem hledala, co s ní... Tohle je asi nejchutnější úprava rebarborových řezů, co jsme měli. Dávám za 1 a kdybych mohla, dám 1*** :-)

  5. Ivana Samcová   11.12.2006 | 10:10 | reagovat | závadný

    Skvělý, skvělý,skvělý,... Včera jsem koláč pekla, je výborný./Dovnitř jsem dala jablka/. Dnes jen rozdávám recept a nechávám se chválit. Díky neznámému autorovi nebo autorce. Ivana

    1. Jana Jahodova   20.01.2013 | 15:20 | reagovat | závadný

      Dobry den, ja jsem take ted dopekla. Mam pocit, ze testo je na velky plech moc slabe a zespodu se pripaluje pri teplotu 200'. Jinak jsem ho rozvalela na papire a vrchni dil potom i s papirem na testo priklopila a papir sloupla. Tak uvidime jak bude chutnat. Delala jsem ho s jablky a trochou kompotovanych blum.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web