Autor:

Kořeněné chipsy z hlívy

Snadné
Množství dle chuti
Hlíva ústřičná  
Koření
dle chuti: česnekové, grilovací, paprikové, gyros, houbové...
 
Hladká mouka  
Olej
na smažení
 
Ubrousek
na osušení od oleje
 
Sůl  
Kořeněné chipsy z hlívy

Postup přípravy:

Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou, promícháme a na malém množství rozpáleného oleje v nižší vrstvě (aby se nám hlíva místo smažení nezačala dusit) za občasného promíchání smažíme dozlatova a dokřupava. Po osmažení přendáme krátce osušit na ubrousek, osolíme dle chuti a podáváme.

Podáváme s bramborovou přílohou (kaše, vařený brambor) nebo pečivem, jako chuťovku k pivu...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1-
4.69 14 5 1
Ovocné knedlíky: Tak jednoduché, že je uvaří i dítě Články z

Komentáře k receptu: Kořeněné chipsy z hlívy

Komentáře

  1. Hanka   20.08.2016 | 8:14 | reagovat |

    Xkrát odzkoušená skvělá záležitost !!!!!!!! Doporučuji :))

  2. Vailin   25.03.2015 | 17:58 | reagovat |

    Moc dobre. jen jsem to az silene dlouho smazila az jsem se bala ze to nikdy nedosmazim a ze to nebude prilis chutne, nakonec jsem vydrzela a vyplatilo se

  3. Alena   18.01.2014 | 8:40 | reagovat |

    Výborná věc, taky děláme doma smaženou hlívu. Dcera houby třeba vůbec nechce v polívce a omáčce a smaženou s kaší nepohrdne nikdy. Dávám na ní dost koření a pak už nesolím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web