Kořeněné chipsy z hlívy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti
    • hlíva ústřičná
    • koření dle chuti: česnekové, grilovací, paprikové, gyros, houbové...
    • hladká mouka
    • olej na smažení
    • ubrousek na osušení od oleje
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou, promícháme a na malém množství rozpáleného oleje v nižší vrstvě (aby se nám hlíva místo smažení nezačala dusit) za občasného promíchání smažíme dozlatova a dokřupava. Po osmažení přendáme krátce osušit na ubrousek, osolíme dle chuti a podáváme.
2
Podáváme s bramborovou přílohou (kaše, vařený brambor) nebo pečivem, jako chuťovku k pivu...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Denisa
    Denisa |

    23. 2. 2017 09:26

    Na smažené hlívě ujíždíme s přítelem hodně často a nejvíc nám chutná na vařených flíčkách :-P

  • Hanka
    Hanka |

    20. 8. 2016 08:14

    Xkrát odzkoušená skvělá záležitost !!!!!!!! Doporučuji :))

  • Vailin
    Vailin |

    25. 3. 2015 17:58

    Moc dobre. jen jsem to az silene dlouho smazila az jsem se bala ze to nikdy nedosmazim a ze to nebude prilis chutne, nakonec jsem vydrzela a vyplatilo se

  • Alena
    Alena |

    18. 1. 2014 08:40

    Výborná věc, taky děláme doma smaženou hlívu. Dcera houby třeba vůbec nechce v polívce a omáčce a smaženou s kaší nepohrdne nikdy. Dávám na ní dost koření a pak už nesolím.