Autor:

Frankfurtská polévka II.

Snadné
Ingredience
Cibule
Sádlo 2 lžíce
Točený salám 200 g
Brambory 5 ks
Hladká mouka 4 lžíce
Mletá paprika  
Grilovací koření  
Sůl  
Pepř mletý  
Mléko  
Frankfurtská polévka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření - obě papriky, grilovací koření a hned zalejeme vodou či vývarem. Chvíli vaříme, a pak přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme, než jsou brambory měkké. Mezitím rozmícháme ve vodě hladkou mouku a polévku zahustíme. Mouku povaříme, polévku připadně dochutíme a můžeme zjemnit trochou mléka.
Tímto je polévka hotova a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
2+
4.48 23 5 1
Reklama
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Frankfurtská polévka II.

Komentáře

  1. Eva   07.02.2015 | 11:54 | reagovat |

    Výborná polévka, mohu doporučit přidat bílou fazolku v rajském protlaku a trochu bazalky

  2. Petr   21.11.2012 | 15:15 | reagovat |

    Když brambory (to už ale lehce zavání spíš dobrým (!) buřtgulášem) - tak i rozumně majoránku a česnek. Já dal papriku a o něco méně gulášové koření. Zásadně základem je dobrý masitý párek a k tomu lze a je OK - třeba papriková klobáska a nějaká masitější slaninka. Mléko je OK - zjemní chuť. Přidal jsem kostku masoxu a kostku biohovězího bujonu (to ale na porci vše 2 x více - tedy cca 3 l vody - vývar nemám nikdy po ruce hotový - žel). Trocha magi, ať to není zase moc zdravé :-)). Cibulku zásadně na sádle a žádnou amééékiku, ale jížku studenou do horké vody - hned po bramborách. Jo a začal jsem osmahnutím toho párku...+... na sádle, pak cibulku, na to koření a hned voda, pak dále to ostatní. Tak nebát se a je to OK. Já raději hustou bez chleba!!

    1. david   27.11.2013 | 15:16 | reagovat |

      souhlas s Petrem. jen. dávám libecek a msdos a ní magi není třeba a nakonec lžičku másla a kdo chce, na začátek do cibule kmín. a ameriku dělá jen blbeček!

      1. david   27.11.2013 | 15:20 | reagovat |

        zapomněl jsem-brambor také smažit a kdo má nakladane červené papriky, tak nakrájet a smažit taky. jo a feferonka je taky ok, hlavně smažit!

  3. Marsel   25.04.2012 | 8:27 | reagovat |

    moc dobrá polévka a jednoduchá :-) kořenila jsem dle receptu, vynechala mléko a přidala trošičku maggi a chuť byla výborná 8-) Jen jsem začla cibulí a jíškou, a párek jsem osmahla zvlášť, aby se moc nerozvařil ;-)

  4. Standa   30.09.2011 | 10:14 | reagovat |

    Do zakladu jeste cesnek, rajcatka,misto cibule porek a je to namka :-P

  5. JAmedvěd   22.09.2011 | 10:20 | reagovat |

    moje nejoblíbenější polévka...přidám Maggi a dokonalost sama!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web