Švestková povidla bez míchání

Ingredience
Cukr 350 g
Ocet 1,5 dl
Skořice  
Badyán  
Hnědý rum  
Švestky
2,5 kg nebo rynglí
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5 hodin. Nesmíme je však míchat. Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla zařínají houstnout, dovaříme je za míchání dohusta. Pak je plníme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme.

Doporučuji vařit zároveň s uvedeným kořením v čajovém sítku (pro jeho pozdější snadné vyndání) a v závěru vaření dochutit rumem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Švestková povidla bez míchání

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web