Švestková povidla bez míchání

Ingredience
Cukr 350 g
Ocet 1,5 dl
Skořice  
Badyán  
Hnědý rum  
Švestky
2,5 kg nebo rynglí
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5 hodin. Nesmíme je však míchat. Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla zařínají houstnout, dovaříme je za míchání dohusta. Pak je plníme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme.

Doporučuji vařit zároveň s uvedeným kořením v čajovém sítku (pro jeho pozdější snadné vyndání) a v závěru vaření dochutit rumem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Italské gastrotoulky aneb Co kde v Itálii ochutnat? Články z

Komentáře k receptu: Švestková povidla bez míchání

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web