Frankfurtská polévka s hlívou

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hlíva ústřičná
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks kořen petržele nebo kousek celeru
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek
    • sádlo nebo olej
    • 200
      g párky ve střívku (vídeňské, jemné...)
    • 4
      ks brambory cca
    • 1
      lžíce paprika - sladká (lze smíchat s troškou pálivé)
    • drcený kmín dle chuti
    • 1
      lžíce majoránka
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1,5
      l vývar nebo voda, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle nebo oleji necháme společně s pokrájenými párky zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě krátce smažíme. Přidáme osmažit na nudličky pokrájenou hlívu a nastrouhaný česnek. Pak směs zaprášíme paprikou a moukou, ještě krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme koření dle chuti, na kostičky pokrájené brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor. Před podáváním ještě dochutíme dle vlastní chuti.
2
Podáváme s čerstvým pečivem, můžeme dozdobit nasekanou petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    29. 9. 2016 11:40

    Byla výborná, takže určitě nebyla naposledy <:-) :-* :-) ;-) :-* O:-) :-)) <3 :-))

  • Fidla
    Fidla |

    13. 5. 2016 16:09

    Senzační recept, určitě jí budu dělat i dál.

  • Petra
    Petra |

    9. 5. 2015 10:38

    Mód dobrá, děkuji :)

  • Nikola
    Nikola |

    3. 1. 2015 13:17

    Výborná polévka :-)

  • Denisa Kalábová
    Denisa Kalábová |

    13. 10. 2014 10:53

    Polévka je to opravdu suprová, přítel si dvakrát přidal a já měla strach, že si ani nedám.