Autor:

Karamelové řezy II.

Střední
Těsto
Žloutek 5 ks
Moučkový cukr 140 g
Ořechy
mleté
140 g
Čokoláda na vaření 1/2 ks
Strouhanka 2 lžíce
Bílek 5 ks
Krém
Kondenzované mléko 1 plechovka
Máslo 1 kostka
Hnědý rum 1 lžíce
Čokoládová poleva  
Karamelové řezy II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Den předem uvaříme kondenzované mléko na karamel - ve vroucí vodě vaříme 1 hodinu (úplně to stačí, je zbytečné vařit je déle). Žloutky utřeme s cukrem, zvlášť smícháme ořechy, strouhanku, nahrubo nastrouhanou čokoládu. Ušleháme sníh z 5 bílků a společně se strouhankou, smíchanou s ořechy a nastrouhanou čokoládou zamícháme do žloutkového základu. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu ve středně vyhřáté troubě. Pečení dlouho netrvá, asi tak 10-15 minut, musíme zkoušet špejlí a povrch musí pěkně zčervenat.

Ve šlehači ušleháme máslo a postupně zašleháme karamel. Můžeme přidat trošku rumu. Krém natřeme na vychladlý korpus a nakonec potřeme nebo pocákáme čokoládovou polevou. Dáme ztuhnout.

Řezy jsou vynikající a velice rychle zmizí!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1-
4.62 24 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 24x)
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Karamelové řezy II.

Komentáře

  1. Lenka   13.01.2015 | 22:36 | reagovat | závadný

    Bude vadit, když dám do těsta obyč čokoládu? Ne na vaření?

  2. jana   24.03.2014 | 13:49 | reagovat | závadný

    Jdu dnes na to! těším se na výsledek.

  3. bejšovka   20.04.2013 | 13:31 | reagovat | závadný

    Dnes jsem řezy vyzkoušela a je to delikatesní a řekla bych až slavnostní chuť. Karamel je samozřejmě sladký, ale s tím snad musí každý počítat. Vše jsem udělala přesně podle recpetu, jen másla do krému jsem dala 3/4. Dopadlo to super. Korpus je vynikající, dala jsem ho na menší plech 32x22 cm a je vysoký cca 2,5 cm. Výborná, čistá ořechová chuť. Pekla jsem ho na na 180 asi 17 min. a je akorát. Rozhodně nepráší, jak tady někdo psal. Pořád jsem ho zkoušela špejlí. Z pečícího papíru jde dobře ven. Určitě zopakuji. Chuťově se hodí opravdu ke slavnostní příležitosti nebo na vánoce.

  4. Alena   24.03.2013 | 17:59 | reagovat | závadný

    Ve 13hod upečeno, v 17hod snědeno - fantastické a to v rodině nikdo nemá rád karamel, skvělý recept, děkuji

  5. Renata   11.05.2012 | 17:46 | reagovat | závadný

    Dobry den,je mi 19 let tento zakusek jsem delala dnes poprve,povedl se mi na 1 takze tento recept zaradim do oblíbendch..:)

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 18 ... 24 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web