Chřestové rizoto

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 25
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 300
      g rýže
    • 100
      ml bílé víno
    • 227
      g chřest
    • 100
      g parmazán
    • 2
      lžíce petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s nasekaným česnekem. Poté přidáme rýži a bílé víno a vaříme, dokud se víno v podstatě nevypaří. Přilijeme tak hrnek vývaru, promícháme a opět dusíme. Když je vývar skoro vydušený, přidáme další hrnek vývaru.
2
Zhruba po 15 min. ohneme jednotlivé kousky chřestu, dokud nám neprasknou, oddělíme konce a stonky nakrájíme asi na 2 cm silné kousky, které vložíme k rýži. Přidáme další hrnek vývaru a necháme vyvařit, dokud rýže i chřest nezměknou. Někdy ani všechen vývar nespotřebujeme. Přimícháme nasekanou petržel a zbylé máslo a polovinu parmezánu nastrouhaného pomocí škrabky na brambory. Pořádně promícháme.
3
Podáváme na talíři posypané zbytkem naškrábaného parmezánu.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.