Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na špízy:
    • 1,2
      kg kuřecí maso stehenní řízky
    • 2
      ks pórek mladý
    • 200
      ml drůbeží vývar redukovaný (tzv. fond)
    • 120
      ml sojová omáčka
    • 3
      lžíce cukr krupice přírodní
  • Na salát:
    • 1
      kg bílý chřest
    • 250
      g cukrový hrášek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce rýžové víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce pasta wasabi
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Očištěné pórky podélně nařízněte a ještě dobře propláchněte, nakrájete na asi 1,5cm kolečka a střídavě s masem napíchejte na špízy. Dejte do ploché misky. Drůbeží základ svařte se sójovou omáčkou a cukrem, až se cukr rozpustí. Nechte trochu vychladnout a touto marinádou zalijte špízy, nechte asi půl hodiny v chladu odpočívat. Kuchyňsky upravený chřest nakrájejte šikmými řezy, omyté lusky podélně rozřízněte a obojí osmažte asi minutu na rozehřátém oleji. Osolte, pocukrujte a nechte vychladnout.
2
Rýžové víno, citronovou šťávu, wasabi, ocet a olej spolu prošlehejte. Osolte, ocukrujte a promíchejte s chřestem a hráškem.
3
Špízy opečte za potírání marinádou na grilu nebo grilovací pánvi 3 až 4 minuty a podávejte se salátem.

Komentáře k receptu

  • marie
    marie |

    30. 4. 2012 14:48

    to se bude hodit, koncem května jsou chřestové slavnosti V Ivančicích tam je moře chřestu atka nakoupím a uvařím. Letos tam bude vařit i michelinský kuchař Paulus