Houbová staročeská pečínka s bramborem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová krkovice , plec nebo libový bůček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,5
      lžička majoránka
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 4
      stroužek česnek - nasekaný
    • 300
      g čerstvé houby nebo mražené
    • sádlo nebo olej
    • 800
      g brambory cca
    • vepřový vývar nebo půl kostky bujonu
    • smetana ke šlehání - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem a dáme na dno vymazaného pekáče. Na maso dáme očištěné, pokrájené houby - nejlépe směs lesních hub, ale můžeme použít i žampiony.
2
Na houby naskládáme oloupané, pokrájené syrové brambory, podlijeme jedním decilitrem silného masového vývaru nebo použijeme rozmíchaný bujon ve vodě, brambory osolíme, můžeme ještě dle chuti okořenit a vše zakryjeme poklicí nebo alobalem.
3
Dáme péct do předehřáté trouby na 45 minut, pak odkryjeme, dle potřeby podlijeme a dopečeme doměkka. Výpek můžeme zjemnit smetanou.

Komentáře k receptu

  • Katka Lišková
    Katka Lišková |

    20. 8. 2016 15:09

    Měla jsem kus plecka, ktré jsem nakrájela na kostky a smíchala s houbama a kořením, pak brambory, trochu gril koření a bylo to bezvadný. Děkuji z recept

  • Lucie Cibulková
    Lucie Cibulková |

    27. 9. 2013 14:54

    Velmi jednoduchý a velmi dobrý oběd a takřka bez nádobí.