Autor:

Houbová polévka II.

10 minut PT0H10M
Porce: 4
Ingredience
Houby 300 g
Petrželka
hladkolistá, najemno nakrájená
1 hrst
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Vepřový vývar 1 l
Muškátový květ
trochu
 
Smetana
sladká nebo zakysaná - několik lžic
 
Houska
osmazena nebo svítek na ozdobu
 
Houbová polévka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očištěné houby pokrájejte na tenké plátky a poduste je na másle s většinou petrželky. Poprašte moukou a rozmíchejte na světlou jíšku. Chvíli poduste. Zalijte chladným vývarem, přidejte květ a smetanu, přiveďte k varu, stáhněte oheň a vařte mírným varem asi 15 minut, až žampiony zkřehnou. Podávejte ozdobené petrželkou, svítkem nebo osmaženou houskou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Houbová polévka II.

Komentáře

  1. Danka   02.12.2010 | 10:45 | reagovat |

    Může být dobrá akorát muškátový květ nesmí projít varem jinak ztrácí chuť ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web