Autor:

Chlebová placka snadno a rychle

30 minut PT0H30M
Obtížné
Ingredience
Mouka
použijeme různé druhy mouky
 
Sůl  
Koření  
Olej
není nutný
 
Ořechy
dle chuti
 
Vločky
vločky Nori - dle chuti
 
Chlebová placka snadno a rychle

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Směs různých druhů mouky, soli a koření zalijeme trochou vody (můžeme přidat olej). Směs protřeseme, aby voda vsákla a necháme cca 10 minut odstát. Máme-li čas, necháme v lednici přes noc. Přidáme oříšky, Nori vločky, na co dostaneme během odležení směsi chuť. Vypracujeme středně husté až tuhé těsto. Nejlépe ručně. Těsto vyklopíme na velkou teflonovou pánev. Pečeme nasucho nebo pod těsto kápneme trochu oleje. Rukou roztáhneme po celé ploše. Pokud je těsto tuhé, roztlačíme ho silou do stran. Hřbet ruky si namočíme, pokud se těsto lepí. Pánev dáme na plotnu a zapneme na maximum. Přikryjeme poklicí. Po nahřátí plotny zmírníme příkon na cca polovinu. Po 4-6 minutách se začnou zvedat „hříbky“, a to je pravý čas placku obrátit. Jde to lehce, placka se neroluje ani neláme. Placka po otočení již voní, láká a zatím si k ní připravíme něco dobrého (popusťte uzdu fantazii, hodí se takřka cokoliv). Pánev je stále přikrytá, výhodné je zároveň nahřát servírovací talíř. Druhá strana se peče také 5-6 minut.
Pokud placku osolíme jen kapku a z koření přidáme např. fenykl, skořici, badyán, anýz apod, je výborná i nasladko s džemem nebo povidly a kysanou smetanou, jogurtem a skořicí, jak je libo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.89 9 5 1
Roláda z bramborového těsta Bramborové těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Chlebová placka snadno a rychle

Komentáře

  1. honza a jura   20.12.2010 | 0:39 | reagovat |

    vypadá spíš jako Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

  2. Pája   23.02.2008 | 18:10 | reagovat |

    Vyborna chutovka, zkousela jsem na placky naplacat vsechno mozne a vsechno chutnalo :-)

  3. MartinV   16.02.2007 | 18:30 | reagovat |

    Zuzko, jsem rád že šmakuje :-) Další tip: do těsta zamíchat zbytek čočky (vyzkoušeno + na kostky nakrájený sýr), hráchu nebo něčeho podobného. Placky obecně jsou "Likvidátor zbytků" :-))Ivano, foto s plackou nebude, neboť nízké žrací pudy mě ovládaly dokud bylo co jíst !

  4. Zuzka Nováková   16.02.2007 | 13:42 | reagovat |

    Placky jsem dělala včera večer, do mísy jsem rozdrobila tvrdé celozrnné rohlíky, celozrnou mouku, česnek, cibuli, koření se solí. Byly moc dobré, trochu připomínaly bramboráky.

  5. Ivana Přikrylová   14.02.2007 | 12:35 | reagovat |

    Martine v tom obrázkovém postupu mi chybí ještě jedna fotka, a to "šéfkuchaře" Martina s hotovou plackou :o)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web