Autor:

Houbová polévka - Kalábrijská

Snadné
Ingredience
Rostlinný olej 2 lžíce
Máslo 3 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Čerstvé houby
-očištěné, pokrájené
450 g
Cibule 1 ks
Mléko plnotučné
nebo smetanu
3 dl
Zeleninový vývar 3 l
Bageta
krajíčků, nebo 8 půlkrajíčků chleba
8 ks
Tvrdý sýr
- Gouda, Eidam... cca
100 g
Česnek 2 stroužek
Majoránka
- dle chuti
 
Houbová polévka - Kalábrijská

Postup přípravy:

V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme houby, také krátce osmažíme, promícháme, přilijeme mléko (smetanu), zeleninový vývar (dle potřeby) a povaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem a solí. Lze dochutit i česnekem nebo majoránkou.

V toustovači, na grilu nebo suché pánvi opečeme z obou stran bagety (chleba) do zlatova a potřeme je smíchaným česnekem s máslem. Krajíce vložíme na dno misek, nalijeme na ně horkou polévku, navrch posypeme sýrem a ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
5 11 5 1
Reklama
Jarní hit - svěží salátové pokrmy Články z

Komentáře k receptu: Houbová polévka - Kalábrijská

Komentáře

  1. Radek Hubík   03.08.2016 | 17:13 | reagovat |

    Geniální počin a zvládnout ho musí umět i naprostý amatér.

  2. Markéta   10.01.2014 | 14:33 | reagovat |

    ÚÚžasná, děkuji za recept.

  3. Eva Drobná   20.07.2012 | 16:56 | reagovat |

    Ráno jsme k mému velkému potěšení vyrazili na houby a mohla jsem konečně vyzkoušet tuhletu veledobrou polívečku. Hub jsem měla velký talíř, vyšlo to na +- 500g, sýr jsem teda nevážila, ten si dával každý sám. Do polévky jsem použila normální opečený chleba a pak potřela jak je popsáno v receptu. Doporučuji uvařit a všem přeji dobré chutnání.

  4. Jaja   24.04.2012 | 16:18 | reagovat |

    45g hub na 3 litry vývaru? A jsou tam ty houby vubec citit?

    1. Miroslava   17.07.2012 | 10:23 | reagovat |

      To bude zajisté 450 dkg, nešlo by to nějak opravit i se sýrem, který má být určitě stejně v dkg.

  5. Danuš   25.03.2012 | 17:32 | reagovat |

    Polívka je to úžasná, hotová je skoro tak rychle, než se tousty opečou a namažou.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web