Autor:

Houbová žemlovka

Střední
Ingredience
Houby 800 g
Slanina 70 g
Cibule 1 ks
Veka 550 g
Mléko 250 ml
Vejce 4 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Oregáno 1 špetka
Máslo 40 g
Kapie 1 ks
Petželka 1 špetka
Cibulová nať 1 špetka
Na vymazání
Máslo 5 lžíce
Houbová žemlovka

Postup přípravy:

Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a kostičky slaniny, nejdříve na ní zpěníme cibuli, potom přidáme houby. Dusíme pod pokličkou až se všechna tekutina z hub odpaří. Veku nakrájíme na plátky. Ve 150 ml mléka rozšleháme 1 vejce, přidáme sůl, pepř a oregano. Misku z varného skla vymažeme máslem. Plátky veky namočíme v rozšlehané vaječné směsi a v jedné vrstvě urovnáme do pekáčku. Na ni dáme vrstvu dušených hub, opět poklademe vekou a vrstvy postupně střídáme (poslední tvoří veka). Zapékáme v předehřáté troubě (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) asi 15 minut. Nakonec ve zbylém mléce rozšleháme vejce a žemlovku zalijeme. Pečeme 10-12 minut při teplotě asi 180 °C. Na talířích ji zdobíme petrželkou, kapií a cibulovou natí. Žemlovku podáváme teplou, ovšem chutná i studená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Houbová žemlovka

Komentáře

  1. Martina V   15.09.2007 | 19:03 | reagovat | závadný

    Je to velice dobré, přidávám tam ještě prolisovaný česnek nebo česnekovou pastu a majoránku.Nádivku používám místo knedlíku, uvařím k tomu kys.zelí a a peč. maso.

  2. Martina S.   23.08.2006 | 14:55 | reagovat | závadný

    Velice dobré jídlo z hub. Poslední vrstvu jsem ještě před pečením pokapala rozpuštěným máslem. Za jedna.

  3. Míla   08.06.2005 | 20:39 | reagovat | závadný

    Je to opravdu výborné.

  4. Peca   10.11.2004 | 14:03 | reagovat | závadný

    Super papání!!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web