Autor:

Tatranské pracny

Střední
Ingredience
Tatranka
nastrouhaná - nebo Horalka, nejlépe oříškové
4 ks
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 100 g
Ztužený tuk
Omega
250 g
Vejce 1 ks
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 lžička
Hřebíček mletý 1/2 lžička
Nové koření mleté 1/4 lžička
Mleté ořechy
,oříšků nebo mandlí (může se i namíchat)
6 lžíce
Omega
na vymazání formiček
 
Cukr
s vanilkovým cukrem na obalení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. Formičky na pracny vymažeme rozehřátou Omegou, naplníme těstem a pečeme při 180 °C v elektrické troubě nebo při 160 °C v horkovzdušné troubě.

Upečené a ještě teplé pracny vyklopíme z formiček a obalíme v cukru. Kdo nemá rád cukroví obalované v cukru, může ozdobit čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 41 x
1-
4.61 41 5 1
Reklama
Brownies Brownies - čokoláda jinak + skvělý recept Články z

Komentáře k receptu: Tatranské pracny

Komentáře

  1. mejtys   11.02.2012 | 7:00 | reagovat |

    Tak to byly ty nejúúúúžasnější pracny, které jsem kdy dělala! Normálně se jich u nás moc nesní, ale tyhle zmizely bleskovou rychlostí. Díky moc za super recept!

  2. Lada O.   27.11.2011 | 12:27 | reagovat |

    Nejlepší pracny, které znám, dělám je pravidelně už třetím rokem. Výrobné!!!! :-)

  3. Lucie Kadera   21.12.2009 | 15:16 | reagovat |

    Kdyz jsem se snazila testo splacat dohoromady hrozne se to drobilo a nez se mi tuk v rukach rozehral a zacalo to lepit mela jsem svaly jak pepek namornik. ale kazdopadne se to vyplatilo jsou to nejlepsi pracny ktere znam. jine uz pect nebudu. diky za skvely recept mam upeceno a uz dnes nemusim ani do posilovny ;-)

  4. Saša Stieberová   28.11.2009 | 11:33 | reagovat |

    Dobrý den, letos poprvé peču sama cukroví a tohle je přesně takové, jaké jsem pekla s babičkou, když jsem byla malá - moc Vám děkuji za recept, mám hotové těsto v lednici a zítra ho naplním do formiček a upeču - babička už se nemůže dočkat, až ho ochutná :).

  5. pemajana   19.12.2007 | 22:27 | reagovat |

    Mám doma dva druhy Horalek a Tatranky.....všechny jsou 50 gramové !

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web