Autor:

Tatranské pracny

Střední
Ingredience
Tatranka
nastrouhaná - nebo Horalka, nejlépe oříškové
4 ks
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 100 g
Ztužený tuk
Omega
250 g
Vejce 1 ks
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 lžička
Hřebíček mletý 1/2 lžička
Nové koření mleté 1/4 lžička
Mleté ořechy
,oříšků nebo mandlí (může se i namíchat)
6 lžíce
Omega
na vymazání formiček
 
Cukr
s vanilkovým cukrem na obalení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. Formičky na pracny vymažeme rozehřátou Omegou, naplníme těstem a pečeme při 180 °C v elektrické troubě nebo při 160 °C v horkovzdušné troubě.

Upečené a ještě teplé pracny vyklopíme z formiček a obalíme v cukru. Kdo nemá rád cukroví obalované v cukru, může ozdobit čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 42 x
1-
4.61 42 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 42x)
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Tatranské pracny

Komentáře

  1. mejtys   11.02.2012 | 7:00 | reagovat | závadný

    Tak to byly ty nejúúúúžasnější pracny, které jsem kdy dělala! Normálně se jich u nás moc nesní, ale tyhle zmizely bleskovou rychlostí. Díky moc za super recept!

  2. Lada O.   27.11.2011 | 12:27 | reagovat | závadný

    Nejlepší pracny, které znám, dělám je pravidelně už třetím rokem. Výrobné!!!! :-)

  3. Lucie Kadera   21.12.2009 | 15:16 | reagovat | závadný

    Kdyz jsem se snazila testo splacat dohoromady hrozne se to drobilo a nez se mi tuk v rukach rozehral a zacalo to lepit mela jsem svaly jak pepek namornik. ale kazdopadne se to vyplatilo jsou to nejlepsi pracny ktere znam. jine uz pect nebudu. diky za skvely recept mam upeceno a uz dnes nemusim ani do posilovny ;-)

  4. Saša Stieberová   28.11.2009 | 11:33 | reagovat | závadný

    Dobrý den, letos poprvé peču sama cukroví a tohle je přesně takové, jaké jsem pekla s babičkou, když jsem byla malá - moc Vám děkuji za recept, mám hotové těsto v lednici a zítra ho naplním do formiček a upeču - babička už se nemůže dočkat, až ho ochutná :).

  5. pemajana   19.12.2007 | 22:27 | reagovat | závadný

    Mám doma dva druhy Horalek a Tatranky.....všechny jsou 50 gramové !

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web