Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek plátky krkovičky bez kosti nebo z kýty, plece
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 3
      stroužek česnek cca
    • hladká mouka
    • olej
    • vývar
    • 200
      g čerstvé žampiony cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa po stranách nakrojíme, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, zlehka posypeme majoránkou a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme alespoň půl hodiny odležet, pak obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmažíme připravené řízky dozlatova. Po osmažení uložíme v teple a do výpeku dáme orestovat na plátky pokrájené žampiony. Po osmažení je trošku zaprášíme moukou a ještě krátce osmažíme. Pak přilijeme dle potřeby trochu vývaru, provaříme, případně dochutíme solí, pepřem, majoránkou.
2
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami, bramborovou kaší...

Komentáře k receptu

  • Ajka
    Ajka |

    19. 6. 2015 12:15

    Rychle a skvele, dekuji

  • Lucka Kubešová
    Lucka Kubešová |

    2. 1. 2015 21:42

    Opravdu jednoduché a naprosto skvělé, mockrát vám děkuji za super jídlo <3. :))