Kuřecí polévka s kapáním

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 12
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      l drůbeží vývar
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,3
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce polévkové koření
    • 1
      lžíce sůl
  • Kapání
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kuřecího vývaru dáme povařit očištěnou zeleninu, kterou po uvaření vyndáme, nadrobno nakrájíme a vrátíme do polévky.<br>
2
Kapání: V hrnečku rozšleháme vidličkou osolené vejce a přidáme hrubou mouku. Kapání přes vidličku vpouštíme do vroucí polévky, vaříme ještě 2 minuty. Hotovou polévku ozdobíme petrželkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lada
    Lada |

    14. 11. 2013 11:23

    Kapání je v polévce vynikající, děti ho mají nejradši a pro mně to je nejrychlejší zavářka. 1.

  • Laura
    Laura |

    18. 6. 2011 22:53

    myslím že ta polévka je výborná ale mělo by se do ní přidat nějaké ještě lepší koření a to kapání by tam nemělo být měli by tam být nudle ale jinak je to super dík za komentář :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    14. 2. 2011 17:36

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    13. 2. 2011 16:06

    1500 l :-D :-D :-D :-D

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    6. 2. 2008 19:26

    Do tejto polievky jednoznačne patria niťovky, ešte k tomu domáce. To KAPÁNi by som dala určite do cesnačky.

  • Viola
    Viola |

    6. 2. 2008 18:02

    Výborná polievočka.Mám výhradu k osmaženiu zeleniny na oleji alebo na čokolvek inom. Dámy, toto je vývar!!!,ktorý má pohladiť črevá a žalúdok a nie ich ešte zaťažiť.Tento vývar je výborný i pri onemocnení,pri rekonvalescencii. Tak žiadne smaženie, to si nechajte do "zeleninovej polievky"!!!!

  • Marsí
    Marsí |

    2. 10. 2007 13:20

    Také osmažím mrkev na másle nebo na jiném tuku pro hezkou barvu polévky, no a když se mi fakt nechce nebo nestíhám, tak tam přidám pro barvu trochu kurkumy...:-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    2. 10. 2007 13:02

    Polievka bude mať krajšiu farbu, keď sa nareže nadrobno alebo nastrúha a krátko opečie na tuku. Potom priliať vývar. Kapanie je výborné, mám ho rada v polievke tiež. Je to zmena, aby nebolo vždy v polievke to isté. Zeleninu by som nevyhadzovala, je pravda, že niečo sa vyvarí do polievky, ale tá vláknina, ktorá ostane, je pre človeka nenahraditeľná. Polievka je veľmi dobrá. Ľahká a zdravá.

  • Petra Fojtíková
    Petra Fojtíková |

    2. 10. 2007 09:10

    A tu mrkvičku přidáš syrovou, tvrdou a neuvařenou, anonyme? Možná bys měl být tak trochu radikálněji zaměřený a zkusit taky něco nového. Tahle polévka je fakticky skvělá. Ještě do ní dám vždy kousek masoxu.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 8. 2007 01:12

    nějak nevid¨ím důvod, proč bych měla do ¨vývaruz dávat povařit zeleninu CELOU, pak ji vybírat, ¨rozkrájet na kousky a znovu ji do plívky vracet. Já prostě spolu s kuřecím masem ¨povařím cibuli, česnek (tím nešetřím), kousek celeru, kousek petržele, v létě navíc kus celerové nati, pak polívku přecedím, masíčko vyberu a pokrájím - a to jediné vrátím zpátky, zbytek z cedníku vyhodím (beztak se všechny živiny už do vývaru vyvařily), a přidám mrkvičku, kousek pórku,useekanou čerstvou nebo sušenou nať, nudličky, a ještě chvilku povařím. Kápání NIKDY!.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 8. 2007 01:05

    No hlavně, když v ní NEBUDE to kápání - bléééé

  • Jana Valová
    Jana Valová |

    22. 8. 2007 17:48

    tato polévka je výborná

  • Renda ***
    Renda *** |

    18. 8. 2007 17:24

    Prímovní polívčička,výborná!

  • kateřina Vrabcová
    kateřina Vrabcová |

    2. 3. 2006 21:34

    Přidala jsem si ještě kuřecí prsíčka nakrájené na kostičky a moc jsem si pochutnala.

  • Laďa
    Laďa |

    6. 9. 2005 13:00

    suprovní a hlavně dobrá polévka.mňam,mňam

  • Veronika R.
    Veronika R. |

    17. 8. 2005 23:03

    aaa..moje oblibena s kapanickem, na to nedam dopustit, kam se na to hrabou nudle