Autor:

Kuřecí polévka s krupicovými noky

Snadné
Ingredience
Kuře
: skelety, droby ...
 
Mrkev  
Celer
- kousek
 
Sůl  
Pepř mletý  
Pažitka
nebo petrželka
 
Noky:
Rozšlehané vejce 1 ks
Dětská krupice  
Sůl  
Kuřecí polévka s krupicovými noky

Postup přípravy:

Kuřecí kostry (droby...) dáme vařit společně s kořenovou zeleninou doměkka, trochu osolíme. Kosti pak vyndáme, necháme zchladnout a obereme z nich maso. Zeleninu pokrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme a opět přivedeme k varu, přidáme obrané maso a zeleninu.

Noky: v hrníčku rozšleháme vejce s troškou soli a po lžičkách přidáváme krupici(nebo hrubou mouku). Řádně promícháme a vytvoříme středněhustou kaši, kterou nabíráme mokrou lžičkou a házíme do vroucího vývaru. Po vyplavání necháme noky ještě 2-3 minuty povařit. Dochutíme solí, pepřem, přidáme posekanou pažitku nebo petrželku a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31 x
1
4.87 31 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 31x)
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí polévka s krupicovými noky

Komentáře

  1. Kubík   28.11.2016 | 12:33 | reagovat | závadný

    Jedna drobnost zeleninu použitou k vývaru vyhodíme, použijeme čerstvou, kterou lehce povaříme. Pokud vám děti nejedí zeleninu v polévce není to dětmi, ale proto že zelenina chutná jako amarouny. Takže at dáváte petržel, cibuli, mrkev nebo celer vždy dejte na vývar 2/3 zeleniny, kterou po zcezení vývaru vyhodíte...1/3 nakrájejte na kostičky a dejte do polévky a vařte tak, aby byla měkká ale ne rozblemcaná! :)

  2. páťa   02.06.2016 | 19:11 | reagovat | závadný

    je výborná :-))

  3. Lada   31.01.2016 | 12:08 | reagovat | závadný

    této polévce říkáme kudlánková, /vejce, polohr. mouka, trochu vody, sůl/, musí být těstíčko tak akorát, ne moc řídké ani moc husté ... a odkrajuji vidličkou rovnou do zeleninové polévky - máme to radši, než obyčejné nudle....

  4. Hana Kozlová   30.01.2016 | 6:26 | reagovat | závadný

    Výborná :-)

  5. Gabča   29.05.2015 | 14:57 | reagovat | závadný

    Já jsem použila stehno aby bylo v polévce i dost masa. Bála jsem se docela aby se mi noky z kašovité hmoty nerozvařily, ale zůstali v celku a jsou v polévce ještě lepší jako nudle. :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web