Kuřecí polévka s těstovinami

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 200
      g těstoviny větší
    • 250
      g kuřecí maso vařené
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá (nemusí být)
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev očistěte a nakrájejte na stejnoměrné kostky. Vložte do kuřecího vývaru a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte těstoviny a vařte podle velikosti 2–5 minut.
2
Do polévky přidejte na drobné kousky nakrájené vařené kuřecí maso a prohřejte
3
asi 3 minuty.
4
Dochuťte solí a čerstvě pomletým pepřem, na talíři dozdobte najemno krájenou petrželkou.
5
(Polévka je variací na tradiční kuřecí vývar, sytější díky hutnějším těstovinám, lze použít zbylé kuřecí maso).
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Téééra
    Téééra |

    17. 2. 2016 17:18

    Nechápu, že tu vždy musí být negativní komentář. Děkuji paní za recept!!! Sama vymýšlím pouze jakési hokusy pokusy. A na negativní komentáře prďte, paní asi nemá nic lepšího na práci, než kritizovat ostatní.

  • alča
    alča |

    8. 10. 2015 19:36

    nechápu, z čeho bych použila zbylé vařené kuřecí maso. Vývar je kde???? Takže já uvařím kuřecí maso, abych měla silnější vývar, přidám Knorr kuřecí bujon - je bez glutamátu, konzervantů a barviv a dodá polévce "silnější" chuť. Nudle vždy - ať vařím své a nebo kupované - vařím zvlášť, po zcezené přidám teprve do plévky.