Kuřecí polévka s kroupami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí trupy z většího kuřete (+ odřezky)
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 8
      ks pepř celý
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g kroupy ječné
    • sůl
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 50
      g máslo
    • 0,5
      ks pórek
    • 200
      g brokolice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Skelet rozeberte na menší kusy. Přidejte koření a cibuli i se slupkou, zalijte asi 2 litry studené vody a na malém plameni nechte lehce probublávat (ne vřít!) nejméně 1,5 hodiny. Ze začátku vaření sbírejte lžící pěnu.
2
Kroupy propláchněte vodou a uvařte v osolené vodě doměkka. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo a osmahněte na kousku másla, až změknou. Pórek nakrájejte na kolečka, brokolici rozeberte na malé růžičky.
3
Vývar sceďte, z kostí oberte maso, odeberte kůže. Vývar přiveďte opět k varu, přidejte orestovanou zeleninu, pórek, brokolici, maso i kroupy, dochuťte solí a ještě asi 2 až 3 minuty provařte.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Miroslava
    Miroslava |

    30. 6. 2016 23:19

    Vynikající polévka, dnes jsem ji vyzkoušela. Mám již 70 let a velice ráda vařím. Netušila jsem že z tohoto receptu bude taková dobrota, děkuji Miroslava Szabová :-) :-) :-) :-*