Autor:

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Střední
Porce: 4
Svíčková
Kančí maso
svíčková
800 g
Pepř mletý 4 g
Sůl 4 g
Červené víno 400 ml
Jalovec
bobule
4 g
Olej 400 ml
Hrušky  
Hruškový džus 500 ml
Kurkuma
mletá
5 g
Rozmarýn
sušený
11 g
Med 1 lžička
Omáčka
Mrkev 100 g
Celer 100 g
Petržel 100 g
Cibule 100 g
Cukr krystal 500 g
Červené víno 400 ml
Nové koření 1 lžička
Pepř celý
černý
1 lžička
Bobkový list  
Šípková zavařenina 680 g
Vývar 1 dl
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Postup:

- maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem
- do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do této marinády vložíme připravené maso
- maso necháme min. 24 hod. marinovat

Omáčka:

- na oleji orestujeme do zlatova cibulku, přidáme, na kostičky nakrájenou, kořenovou zeleninu
- přidáme cukr krystal a necháme zkaramelizovat
- přidáme vodu, červené víno, vývar, celý pepř, bobkový list, nové koření a necháme provařit cca 1 hod. na slabém ohni
- nakonec přidáme šípkovou marmeládu a ještě necháme provařit, poté vše přecedíme přes jemný cedník nebo plátno

Doporučujeme podávat s bylinkovými knedlíky.

Recept připravil šéfkuchař Jan Porubský a jeho team z restaurace Cartouche.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Komentáře

  1. Irena   17.09.2014 | 22:10 | reagovat | závadný

    Krásná fotka, ale recept k ničemu- postup neúplný a půl kila cukru a skoro 3/4 kila marmelády na omáčku ??? :-$

  2. labužník   17.04.2014 | 19:30 | reagovat | závadný

    Doufám, že toho cukru má být jen 50 gramů ?!

  3. Anna   04.02.2013 | 13:34 | reagovat | závadný

    Na podzim jsem nelenila a udělala šípkovou marmeládu, takže mohu vyzkoušet recept. Jen mi není jasné, co s hruškovým džusem, hruškami a medem. Logicky bych hrušky podusila s medem a džusem. K masu bych přidala podušené hrušky. Maso se určitě dusí se zeleninou (jako klasická svíčková). :-*

  4. MAREK   29.10.2012 | 12:57 | reagovat | závadný

    Podle fotky určitě moc dobré :-) ale kolik hrušek a ten džus mám popíjet po jídle ? :-) jinak se zdá recept dobrý

  5. Tom   29.07.2012 | 19:38 | reagovat | závadný

    Kam se podelo maso? Zustalo v marinade naveky? :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web