Autor:

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Střední
Porce: 4
Svíčková
Kančí maso
svíčková
800 g
Pepř mletý 4 g
Sůl 4 g
Červené víno 400 ml
Jalovec
bobule
4 g
Olej 400 ml
Hrušky  
Hruškový džus 500 ml
Kurkuma
mletá
5 g
Rozmarýn
sušený
11 g
Med 1 lžička
Omáčka
Mrkev 100 g
Celer 100 g
Petržel 100 g
Cibule 100 g
Cukr krystal 500 g
Červené víno 400 ml
Nové koření 1 lžička
Pepř celý
černý
1 lžička
Bobkový list  
Šípková zavařenina 680 g
Vývar 1 dl
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Postup:

- maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem
- do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do této marinády vložíme připravené maso
- maso necháme min. 24 hod. marinovat

Omáčka:

- na oleji orestujeme do zlatova cibulku, přidáme, na kostičky nakrájenou, kořenovou zeleninu
- přidáme cukr krystal a necháme zkaramelizovat
- přidáme vodu, červené víno, vývar, celý pepř, bobkový list, nové koření a necháme provařit cca 1 hod. na slabém ohni
- nakonec přidáme šípkovou marmeládu a ještě necháme provařit, poté vše přecedíme přes jemný cedník nebo plátno

Doporučujeme podávat s bylinkovými knedlíky.

Recept připravil šéfkuchař Jan Porubský a jeho team z restaurace Cartouche.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3
3 3 5 1
Vepřové kotlety s hořčicí a sýrem feta Tipy na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Komentáře

  1. Irena   17.09.2014 | 22:10 | reagovat |

    Krásná fotka, ale recept k ničemu- postup neúplný a půl kila cukru a skoro 3/4 kila marmelády na omáčku ??? :-$

  2. labužník   17.04.2014 | 19:30 | reagovat |

    Doufám, že toho cukru má být jen 50 gramů ?!

  3. Anna   04.02.2013 | 13:34 | reagovat |

    Na podzim jsem nelenila a udělala šípkovou marmeládu, takže mohu vyzkoušet recept. Jen mi není jasné, co s hruškovým džusem, hruškami a medem. Logicky bych hrušky podusila s medem a džusem. K masu bych přidala podušené hrušky. Maso se určitě dusí se zeleninou (jako klasická svíčková). :-*

  4. MAREK   29.10.2012 | 12:57 | reagovat |

    Podle fotky určitě moc dobré :-) ale kolik hrušek a ten džus mám popíjet po jídle ? :-) jinak se zdá recept dobrý

  5. Tom   29.07.2012 | 19:38 | reagovat |

    Kam se podelo maso? Zustalo v marinade naveky? :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web