Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Svíčková
    • 800
      g kančí maso svíčková
    • 4
      g pepř mletý
    • 4
      g sůl
    • 400
      ml červené víno
    • 4
      g jalovec bobule
    • 400
      ml olej
    • hrušky
    • 500
      ml hruškový džus
    • 5
      g kurkuma mletá
    • 11
      g rozmarýn sušený
    • 1
      lžička med
  • Omáčka
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g celer
    • 100
      g petržel
    • 100
      g cibule
    • 500
      g cukr krystal
    • 400
      ml červené víno
    • 1
      lžička nové koření
    • 1
      lžička pepř celý černý
    • bobkový list
    • 680
      g šípková zavařenina
    • 1
      dl vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Postup:**
2
- maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem
3
- do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do této marinády vložíme připravené maso
4
- maso necháme min. 24 hod. marinovat
5
**Omáčka:**
6
- na oleji orestujeme do zlatova cibulku, přidáme, na kostičky nakrájenou, kořenovou zeleninu
7
- přidáme cukr krystal a necháme zkaramelizovat
8
- přidáme vodu, červené víno, vývar, celý pepř, bobkový list, nové koření a necháme provařit cca 1 hod. na slabém ohni
9
- nakonec přidáme šípkovou marmeládu a ještě necháme provařit, poté vše přecedíme přes jemný cedník nebo plátno
10
Doporučujeme podávat s bylinkovými knedlíky.
11
//Recept připravil šéfkuchař Jan Porubský a jeho team z restaurace [[http://www.cartouche.cz/|Cartouche]].
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    17. 9. 2014 22:10

    Krásná fotka, ale recept k ničemu- postup neúplný a půl kila cukru a skoro 3/4 kila marmelády na omáčku ??? :-$

  • labužník
    labužník |

    17. 4. 2014 19:30

    Doufám, že toho cukru má být jen 50 gramů ?!

  • Anna
    Anna |

    4. 2. 2013 13:34

    Na podzim jsem nelenila a udělala šípkovou marmeládu, takže mohu vyzkoušet recept. Jen mi není jasné, co s hruškovým džusem, hruškami a medem. Logicky bych hrušky podusila s medem a džusem. K masu bych přidala podušené hrušky. Maso se určitě dusí se zeleninou (jako klasická svíčková). :-*

  • MAREK
    MAREK |

    29. 10. 2012 12:57

    Podle fotky určitě moc dobré :-) ale kolik hrušek a ten džus mám popíjet po jídle ? :-) jinak se zdá recept dobrý

  • Tom
    Tom |

    29. 7. 2012 19:38

    Kam se podelo maso? Zustalo v marinade naveky? :-)