Smažený máslový celer

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • celer
    • sůl
    • ocet nebo citronová šťáva
    • pomazánkové máslo - i s příchutí
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer oloupeme, nakrájíme na stejně silné plátky (cca 6 mm) a dáme krátce povařit do osolené vody s troškou octa nebo citronové šťávy do poloměkka. Vodu pak slijeme a plátky necháme zchladnout.
2
Plátek celeru potřeme vrstvou másla dle chuti (se šunkou, česnekové, bylinkové...), zaklopíme druhým plátkem a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme zprudka v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ebot
    ebot |

    10. 3. 2017 15:01

    nevypadalo to na nic moc extra a nakonec z toho byla velka dobrota 8-)

  • Tereza
    Tereza |

    26. 1. 2016 12:20

    Fajn oběd co neudělá průvan v peněžence a chutná.

  • Markéta
    Markéta |

    29. 6. 2014 11:40

    Vyzkoušeli jsme ho včera a byla to hodně příjemná chuť. Výborné.