Autor:

Smažený máslový celer

Snadné
Množství dle počtu strávníků
Celer  
Sůl  
Ocet
nebo citronová šťáva
 
Pomazánkové máslo
- i s příchutí
 
Hladká mouka  
Rozšlehané vejce  
Strouhanka  
Olej  
Smažený máslový celer

Postup přípravy:

Celer oloupeme, nakrájíme na stejně silné plátky (cca 6 mm) a dáme krátce povařit do osolené vody s troškou octa nebo citronové šťávy do poloměkka. Vodu pak slijeme a plátky necháme zchladnout.
Plátek celeru potřeme vrstvou másla dle chuti (se šunkou, česnekové, bylinkové...), zaklopíme druhým plátkem a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme zprudka v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Smažený máslový celer

Komentáře

  1. Tereza   26.01.2016 | 12:20 | reagovat |

    Fajn oběd co neudělá průvan v peněžence a chutná.

  2. Markéta   29.06.2014 | 11:40 | reagovat |

    Vyzkoušeli jsme ho včera a byla to hodně příjemná chuť. Výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web