Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27x
1-
4.78 27 Smažený obalovaný květák 5 1
Autor:

Smažený obalovaný květák

Snadné
Ingredience
Květák  
Sůl  
Kmín
-nemusí být
 
Rozšlehané vejce  
Hladká mouka  
Strouhanka  
Olej  
Smažený obalovaný květák

Postup přípravy:

Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě „chroupat“ ,aby při obalování držel pohromadě.
Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s tatarkou.

Poznámky: Při obalování můžeme mouku nebo vejce ochutit různým kořením (např. muškátový květ). Množství surovin záleží na počtu strávníků. Domácí tatarka = majolka nebo domácí majonéza (žloutek, olej, citron. šťáva) + nastrouhaná menší cibule + nastrouhaná kyselá okurka + sůl + pepř + trochu láku z okurek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 27x)
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Smažený obalovaný květák

Komentáře

  1. Míša   09.07.2015 | 11:46 | reagovat | závadný

    Tohle je moje nejoblíbenější jídlo :-D

  2. Radka   24.06.2015 | 9:51 | reagovat | závadný

    Včera jsme ho zrovna měly. Je to naše oblíbené jídlo. Zvládnou ho už udělat i děti a obalovat musíme vždycky aspoň dva nebo jeden pořádně velký.

  3. Maruška   18.06.2015 | 16:38 | reagovat | závadný

    Smažený květák zbožňujeme všichni. Kmín přidávám podle rady babičky vždycky a to i do květákové polévky, aby nás květák nenadýmal. :-D

  4. Marie   14.06.2015 | 10:07 | reagovat | závadný

    Já květák nikdy nekmínuju

  5. Bonie   03.06.2015 | 10:18 | reagovat | závadný

    No mě tedy překvapila akorát v poznámce ta domácí tatarka , že se skládá z KUPOVANÉ MAJOLKY + ostatních ingrediencí ,tak komu to pomůže- nemáte-li koupenou majolku :vyrábí se ze žloutku a postupném v míchávání nebo v mixování oleje z počátku po kapkách dokud nezhoustne a bílky co zbývají můžete vmíchat do květákové polévky ke konci vaření dobrou chuť

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web