Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29x
1-
4.79 29 Smažený obalovaný květák 5 1
Autor:

Smažený obalovaný květák

Snadné
Ingredience
Květák  
Sůl  
Kmín
-nemusí být
 
Rozšlehané vejce  
Hladká mouka  
Strouhanka  
Olej  
Smažený obalovaný květák

Postup přípravy:

Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě „chroupat“ ,aby při obalování držel pohromadě.
Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s tatarkou.

Poznámky: Při obalování můžeme mouku nebo vejce ochutit různým kořením (např. muškátový květ). Množství surovin záleží na počtu strávníků. Domácí tatarka = majolka nebo domácí majonéza (žloutek, olej, citron. šťáva) + nastrouhaná menší cibule + nastrouhaná kyselá okurka + sůl + pepř + trochu láku z okurek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 29x)
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Smažený obalovaný květák

Komentáře

  1. zizala   13.06.2016 | 14:03 | reagovat | závadný

    mnammnam :-*

  2. Jaroslava Nová   29.04.2016 | 10:22 | reagovat | závadný

    Zrovna včera jsme ho měli. Manžel ho zbožňuje a je to prakticky jen jedno jídlo, pokud nepočítám sladké, kdy nefrfňá, že není maso.

  3. Dejf   11.02.2016 | 14:35 | reagovat | závadný

    No hele chtel bych videt toho machra co dava petku obalenymu kvetaku a neni schopny neceho tak primitivniho jako ho obalit :X

  4. Míša   09.07.2015 | 11:46 | reagovat | závadný

    Tohle je moje nejoblíbenější jídlo :-D

  5. Radka   24.06.2015 | 9:51 | reagovat | závadný

    Včera jsme ho zrovna měly. Je to naše oblíbené jídlo. Zvládnou ho už udělat i děti a obalovat musíme vždycky aspoň dva nebo jeden pořádně velký.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Test opalovacích přípravků pro děti: Kterými je raději nemazat? Test opalovacích přípravků pro děti: Kterými je raději nemazat?
Jaké sýry můžete při hubnutí? Nejdietnější jsou syrečky! Jaké sýry můžete při hubnutí? Nejdietnější jsou syrečky!
Sladké pečení s olivovým olejem Sladké pečení s olivovým olejem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web