Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12x
1 1 5
Autor:

Smažený obalovaný květák

Snadné
Ingredience
Květák  
Sůl  
Kmín
-nemusí být
 
Rozšlehané vejce  
Hladká mouka  
Strouhanka  
Olej  
Smažený obalovaný květák

Postup přípravy:

Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě ,,chroupat,, ,aby při obalování držel pohromadě. Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s tatarkou.

Poznámky: Při obalování můžeme mouku nebo vejce ochutit různým kořením (např. muškátový květ). Množství surovin záleží na počtu strávníků. Domácí tatarka = majolka + nastrouhaná menší cibule + nastrouhaná kyselá okurka + sůl + pepř + trochu láku z okurek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 5
Autor: Recepty
Prohlížejících: 4
Autor: ajne
Prohlížejících: 4
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 12x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Smažený obalovaný květák

Komentáře

  1. stucl   05.08.2014 | 19:46 | reagovat | závadný

    Mňaaam...výborné jídlo..:o) akorát jsem měl trošku více nádobí:D..ale stálo to za to! :)

  2. Monika   06.12.2013 | 16:19 | reagovat | závadný

    My květák nevaříme....rozeberu ho na malé kousky a rovnou ho obaluju v trojobalu. Někdy to vyzkoušejte :-) :-))

  3. Trasik   07.11.2013 | 16:00 | reagovat | závadný

    jednoduche a pritom luxusni jidlo 8-)

  4. maja739   02.01.2013 | 18:32 | reagovat | závadný

    Paradni rady ohledne obalovani, dekuji Vam, hned to vyzkousim :)

  5. HelenaPa   02.11.2012 | 9:15 | reagovat | závadný

    Obalovaný květák je ta nejlepší klasika, na způsobu obalování tolik nezáleží.

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X