Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29x
1-
4.79 29 Smažený obalovaný květák 5 1
Autor:

Smažený obalovaný květák

Snadné
Ingredience
Květák  
Sůl  
Kmín
-nemusí být
 
Rozšlehané vejce  
Hladká mouka  
Strouhanka  
Olej  
Smažený obalovaný květák

Postup přípravy:

Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě „chroupat“ ,aby při obalování držel pohromadě.
Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s tatarkou.

Poznámky: Při obalování můžeme mouku nebo vejce ochutit různým kořením (např. muškátový květ). Množství surovin záleží na počtu strávníků. Domácí tatarka = majolka nebo domácí majonéza (žloutek, olej, citron. šťáva) + nastrouhaná menší cibule + nastrouhaná kyselá okurka + sůl + pepř + trochu láku z okurek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 29x)
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Smažený obalovaný květák

Komentáře

  1. zizala   13.06.2016 | 14:03 | reagovat | závadný

    mnammnam :-*

  2. Jaroslava Nová   29.04.2016 | 10:22 | reagovat | závadný

    Zrovna včera jsme ho měli. Manžel ho zbožňuje a je to prakticky jen jedno jídlo, pokud nepočítám sladké, kdy nefrfňá, že není maso.

  3. Dejf   11.02.2016 | 14:35 | reagovat | závadný

    No hele chtel bych videt toho machra co dava petku obalenymu kvetaku a neni schopny neceho tak primitivniho jako ho obalit :X

  4. Míša   09.07.2015 | 11:46 | reagovat | závadný

    Tohle je moje nejoblíbenější jídlo :-D

  5. Radka   24.06.2015 | 9:51 | reagovat | závadný

    Včera jsme ho zrovna měly. Je to naše oblíbené jídlo. Zvládnou ho už udělat i děti a obalovat musíme vždycky aspoň dva nebo jeden pořádně velký.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 kosmetických produktů, které vám nesmějí chybět na žádné dovolené 10 kosmetických produktů, které vám nesmějí chybět na žádné dovolené
Mick Jagger slaví 73. narozeniny: Proč ho milujeme, takového ošklivce?  Mick Jagger slaví 73. narozeniny: Proč ho milujeme, takového ošklivce?
7 věcí, které rozesmutní vaši vaginu! Dávejte si pozor! 7 věcí, které rozesmutní vaši vaginu! Dávejte si pozor!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web