Autor:

Květáková polévka + obalovaný květák

Snadné
Ingredience
Květák 1 ks
Brambory 6 ks
Vejce 3 ks
Hladká mouka 100 g
Kmín 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Mrkev 1 ks
Celer 1 ks
Petržel 1 ks
Česnek 3 stroužek
Nudlové drobení 1 hrst
Květáková polévka + obalovaný květák

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do vroucí osolené vody vložíme nakrájený květák o velikosti, kterou máme rádi na obalovaný květák a vaříme do křehka, prostě jak to máme rádi. Když je květák akorát, vyjmeme ho a necháme vychladnout. Na pánvi zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, na hrubo nastrouhanou mrkev, petržel, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhaný celer. Tuto směs vsypeme do připraveného květákového vývaru, do změknutí povaříme, přidáme zavářku, drobení, popřípadě nudle a mužem baštit.

Obalit uvařený květák a uvařit brambory zvládneme bez návodu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
3+
3.4 5 5 1
Reklama
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Květáková polévka + obalovaný květák

Komentáře

  1. Simča S.   06.08.2014 | 23:18 | reagovat |

    Tak docela mne překvapil tento recept, beru uvaření polévky při vaření květáku - ať už k další výrobě jakéhokoli pokrmu - jako v podstatě samozřejmost... Takže dnes zrovna byl ten smažený květák + již zmíněná polévka. Dávám do polévky i košťály a pokud jsou pěkné, tak i listy. No a pár růžiček květáku v polévce musím mít, stejně jako muškátový květ....

  2. Simča Sládková   29.07.2008 | 14:07 | reagovat |

    Ten česnek jsem také nějak nepostřehla a jak mám česnek ráda skoro všude, tak tady ho taky nedávám. A dávám ten květ, jako Oldřich....

  3. karel paty   29.07.2008 | 8:54 | reagovat |

    Z květáku o kterém nevím jak a čím byl hnojen, tedy např. z supermárketů, bych nikdy polévku nevařil a to natož z koštálů. Hlavně koštály obsahují neuvěřitelné množství , mnohokrát překračované hodnoty neohrožující zdraví všech umělých hnojiv a vývar je obzvlášt pro děti přímo jedovatý. Vodu po uvaření květáku na smažení zásadně vyliji a mámli chuť na květákovou polévku , uvařím si ji z růžiček asi 1 ks na osobu a to ještě první zavaření vyleju což dělám i při važení na obalování. Je to moje zkušenost a v žádném případě ji nikomu nevnucuji, je se o ní podílím

  4. Tereza J.   29.07.2008 | 7:28 | reagovat |

    Simčo, samozrejme, že nebráni. Ja iba reagujem na recept, tak ako hocikto iný na hociktorý recept :))) Aj vzhľadom k začínajúcim kuchárôčkam. A ten cesnak ( predtým som si ho nevšimla ) by som do karfiolovej polievky nedala tiež, tu plne súhlasím s Oldřichom.

  5. Oldřich Gargulák   28.07.2008 | 21:43 | reagovat |

    V pátek jsem ji náhodou? vařil u příležitosti přípravy "Květáku s kakaem". Použil jsem jako vložku všechny košťály nadrobno nakrájené a i nezavadlé listy. Máslová zásmažka s cibulí, trošku "voňavého" jak se na Moravě říká květu ...žádnou další zeleninu, natož česnek.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web