Autor:

Květáková polévka + obalovaný květák

Snadné
Ingredience
Květák 1 ks
Brambory 6 ks
Vejce 3 ks
Hladká mouka 100 g
Kmín 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Mrkev 1 ks
Celer 1 ks
Petržel 1 ks
Česnek 3 stroužek
Nudlové drobení 1 hrst
Květáková polévka + obalovaný květák

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do vroucí osolené vody vložíme nakrájený květák o velikosti, kterou máme rádi na obalovaný květák a vaříme do křehka, prostě jak to máme rádi. Když je květák akorát, vyjmeme ho a necháme vychladnout. Na pánvi zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, na hrubo nastrouhanou mrkev, petržel, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhaný celer. Tuto směs vsypeme do připraveného květákového vývaru, do změknutí povaříme, přidáme zavářku, drobení, popřípadě nudle a mužem baštit.

Obalit uvařený květák a uvařit brambory zvládneme bez návodu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
3+
3.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 5x)
Reklama
Domácí nudle krok za krokem (4.) Domácí nudle krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Květáková polévka + obalovaný květák

Komentáře

  1. Simča S.   06.08.2014 | 23:18 | reagovat | závadný

    Tak docela mne překvapil tento recept, beru uvaření polévky při vaření květáku - ať už k další výrobě jakéhokoli pokrmu - jako v podstatě samozřejmost... Takže dnes zrovna byl ten smažený květák + již zmíněná polévka. Dávám do polévky i košťály a pokud jsou pěkné, tak i listy. No a pár růžiček květáku v polévce musím mít, stejně jako muškátový květ....

  2. Simča Sládková   29.07.2008 | 14:07 | reagovat | závadný

    Ten česnek jsem také nějak nepostřehla a jak mám česnek ráda skoro všude, tak tady ho taky nedávám. A dávám ten květ, jako Oldřich....

  3. karel paty   29.07.2008 | 8:54 | reagovat | závadný

    Z květáku o kterém nevím jak a čím byl hnojen, tedy např. z supermárketů, bych nikdy polévku nevařil a to natož z koštálů. Hlavně koštály obsahují neuvěřitelné množství , mnohokrát překračované hodnoty neohrožující zdraví všech umělých hnojiv a vývar je obzvlášt pro děti přímo jedovatý. Vodu po uvaření květáku na smažení zásadně vyliji a mámli chuť na květákovou polévku , uvařím si ji z růžiček asi 1 ks na osobu a to ještě první zavaření vyleju což dělám i při važení na obalování. Je to moje zkušenost a v žádném případě ji nikomu nevnucuji, je se o ní podílím

  4. Tereza J.   29.07.2008 | 7:28 | reagovat | závadný

    Simčo, samozrejme, že nebráni. Ja iba reagujem na recept, tak ako hocikto iný na hociktorý recept :))) Aj vzhľadom k začínajúcim kuchárôčkam. A ten cesnak ( predtým som si ho nevšimla ) by som do karfiolovej polievky nedala tiež, tu plne súhlasím s Oldřichom.

  5. Oldřich Gargulák   28.07.2008 | 21:43 | reagovat | závadný

    V pátek jsem ji náhodou? vařil u příležitosti přípravy "Květáku s kakaem". Použil jsem jako vložku všechny košťály nadrobno nakrájené a i nezavadlé listy. Máslová zásmažka s cibulí, trošku "voňavého" jak se na Moravě říká květu ...žádnou další zeleninu, natož česnek.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web