Autor:

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

25 minut PT0H25M
Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Cibule 2 ks
Bílé víno - suché 1 sklenice
Anglická slanina
nebo nahradíme šunkou, uzeným masem
200 g
Zakysaná smetana 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Hermelín
1.5 - 2 ks
 
Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Uzené, Ze zeleniny

Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky pokrájenou slaninou (když chceme recept „odlehčit“, můžeme slaninu nahradit šunkou nebo uzeným masem). Brambory scedíme a přidáme k cibuli a slanině, a zvolna opékáme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, přilijeme víno, zamícháme. Nakonec směs přendáme do zapékací misky, a navrch dáme na půlky nakrájené hermelíny (plísní nahoru), překryjeme alobalem a pečeme asi 25 minut při 180 °C. Na posledních 5 minut pečení sundáme alobal, aby sýr lehce zezlátl.
Na originální Tartiflette francouzi používají sýr Reblochon, který jsem si pro naše podmínky dovolila nahradit hermelínem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.62 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Bageta s míchanými vejci Vydatné snídaně nejen na hory Články z

Komentáře k receptu: Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Komentáře

  1. Elishabeth   18.12.2013 | 10:04 | reagovat | závadný

    výborné:)

  2. Petr   13.11.2012 | 1:05 | reagovat | závadný

    Nevím jak chcete na šunce zpěnit cibuli. Cibule se musí osmahnout na rozpuštěném špeku, stačí ho 50g !!!

  3. Trixie   27.11.2010 | 13:32 | reagovat | závadný

    V makru mají přímo sýr Tartiflette-Gratin plátkový.

  4. Petr   29.01.2008 | 18:41 | reagovat | závadný

    Díky za recept, je super. Tartiflette jsem si dával několikrát v Savojsku v restauraci a tak jsem to chtěl zkusit taky vyrobit. Podle tohoto receptu jsem ho již vyrobil šest krát s různými variantami sýrů. Zjistil jsem, že Hermelín i Hermadur jsou naprosto nepoužitelné, výsledná chuť je pak úplně jiná - je to úplně jiné jídlo. Musí to být výhradně sýr s červenou plísní. Zkoušel jsem to s Reblochonem, který jsem si přivezl z Francie a pak i nakoupil v Makru. Nakonec jsem ještě vyzkoušel dánský sýr "DÄNISCHER WEICHKÄSE", který prodávájí v LIDLu a budu to už dělat jen s ním. Je stejně červený na povrchu jako Reblochon a má taky stejnou chuť. Navíc je oproti Reblochonu nepoměrně levnější - 200g stojí jen 45Kč a toto balení vyjde akorát na množství uváděné v tomto receptu. Na výslednou chuť má taky nemalý vliv výběr vína, ale to si musí každý vyzkoušet.

    1. okurka   13.11.2013 | 20:01 | reagovat | závadný

      hezky prispevek :-)

  5. anela   25.11.2007 | 11:54 | reagovat | závadný

    Možná , že chuťově je rReblochonu bližší Hermadur, jedli jsme obojí a zase tak velký rozdíl to není

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web