Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hlíva ústřičná
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek smetana 12%
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks masox
    • 1
      l horká voda
    • 1
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli a houby (hlívu ústřičnou, nebo hřiby, žampióny ap). Zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list a bujón a vaříme cca 15-20 min. Do hotové omáčky přidáme smetanu a dochutíme octem a solí. Podáváme s knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    22. 1. 2016 22:16

    Omáčka byla výborná, hlívu doma milujeme a často z ní vaříme. Ale popravdě by mě nenapadlo ničit ji masoxem, to opravdu ne... :-S

  • Jitka Popelková
    Jitka Popelková |

    14. 11. 2015 19:19

    Nechápu a nerozumím tomu jak může rutya 57 napsat že omáčka se dvěma masoxama je zdravá :-$ .

  • Radek D.
    Radek D. |

    14. 11. 2015 16:56

    Zkoušel jsem a bylo to opravdu moc chutné. Přidal jsem ještě tři tavené sýry a nemělo to chybu.

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG |

    15. 2. 2012 09:33

    s hovezim vyvarem a k tomu varene hovezi maso :)

  • rutya 57
    rutya 57 |

    4. 2. 2012 13:15

    Výborna věc a velice zdravá určitě vyzkoušejte!!!!