Autor:

Čertovská omáčka

Snadné
Ingredience
Rajčata 1 kg
Paprika
červené a zelené
1/2 kg
Cibule 500 g
Feferonka 3 ks
Česnek 6 stroužek
Moučkový cukr
80-100
100 g
Sůl 60 g
Ocet 100 ml
Rostlinný olej 150 ml
Hořčice plnotučná 2 lžíce
Čertovská omáčka

Postup přípravy:

Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky, prolisovaný česnek, cukr, sůl, ocet a olej a podusíme do měkka. Dochutíme hořčicí a ještě 10 min. povaříme. Naplníme do lahviček a uzavřené sterilujeme asi 15 min. od doby varu.

Používáme jako přílohu k masům, na špagety a k jídlům připravovaným jako čína.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.3 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 10x)

Komentáře k receptu: Čertovská omáčka

Komentáře

  1. Zdena   08.10.2014 | 12:49 | reagovat | závadný

    Hořčici nedávám, protože v omáčce stejně není cítit a feferonku jen jednu. Je to dobré.

  2. hikle   21.09.2012 | 21:06 | reagovat | závadný

    Rajčata se vyplatí oloupat, jinak je moc dobrá.

    1. J.Tereza   23.09.2012 | 19:42 | reagovat | závadný

      Zbytočne, aj šuoka sa rozmixuje :-)

      1. Iva   26.09.2012 | 12:17 | reagovat | závadný

        O mixování ale není v receptu řeč ;-)

        1. J. Tereza   28.09.2012 | 21:01 | reagovat | závadný

          Nie je moja chyba, že pri zmene stránok bolo v receptoch neskutočne veľa chýb. Takže vaša poznámka smeruje na nesprávny cieľ.

  3. nnln   14.06.2011 | 19:10 | reagovat | závadný

    dělala jsem ze směsi na lečo. Část směsi jsem mírně rozmixovala, přidala feferonky, lžičku hořčice a česnek. Je moc dobrá a po odležení bude určitě ještě lepší:)

  4. Marta Kropáčová   12.09.2010 | 14:29 | reagovat | závadný

    Jednim slovem vyborne,zaradila jsem do oblibenych a posilam 1

  5. vladka kubalíková   14.10.2008 | 12:07 | reagovat | závadný

    i já zařadila do oblíbených

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web