Autor:

Omáčka z vepřových jater

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřová játra 1/2 kg
Paprika - sladká  
Vařená vejce 4 ks
Nakládané okurky
i více, dle chuti
3 ks
Cibule 2 ks
Instantní jíška 3 lžička
Sůl 3 lžička
Olej 10 ml
Omáčka z vepřových jater

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Vnitřnosti, Vepřové

Cibuli nakrájíme nadrobno, poté ji osmahneme na oleji s trochou sladké papriky a solí. Po chvilce smažení přidáme játra, která též smažíme asi tak 4-5 min, poté je zalijeme horkou vodou.
Játra vaříme do doby, než změknou, přidáváme vodu. Pokud jsou játra měkká, zahustíme vodu jíškou. Poté přidáme nadrobno nakrájená uvařená vejce a okurky. Dochutíme solí a sladkou paprikou.
Já k tomu na zvýraznění chuti přidávám kostku bujonu.

Podáváme s rýží, těstovinami, či pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Omáčka z vepřových jater

Komentáře

  1. Palko   13.01.2016 | 14:56 | reagovat | závadný

    To je ale amatersky blbej recept,to je videt ze nejste kuchař/ka. Nemuze se soucasně smazit cibule s paprikou a pak na to dat jatra a smazit dalsich 5 minut protože každej vyucenej kuchař ví že paprika pokud se smaží přilis dlouho tak okamzite zhořkne.To je kuchařska klasika kterou zna každej kuchař.Takže presne opacne ,osmazit cibulku na to hodit potom jatra a nesmazit dlouho jinak ztvrdnou a pak zasypat paprikou a jen z lehka orestovat tak cca 20 vterin a okamzite zalejt vodou. Ten kdo se inspiruje receptama z internetu je mamlas kterej bude vždycky vařit amatersky šlichty

  2. Ráchel   03.04.2013 | 16:48 | reagovat | závadný

    Taková znojemská z jater. Nás moc neoslovila, ale kdyby se třeba přidala slanina a paprika nedala nebo dala hned ze zpočátku, tak by to bylo lepší. To je jen takový nápad.

    1. David   04.10.2016 | 13:01 | reagovat | závadný

      Přesně tak. Kdyby tomu dala aspoň jiný název "Znojemská omáčka z vepřových jater"

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web