Omáčka z kuřete

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře stehna, čtvrtky, prsní nebo stehenní řízky
    • 1
      cibule
    • hladká mouka
    • mléko
    • sojová omáčka
    • máslo
    • pórek větší část
    • 200
      g pomazánkové máslo neochucené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno pokrájenou cibuli smažíme na másle (možno přidat trochu oleje). Z celého pórku odřízneme pouze světlou část (protože zelená omáčka by mi asi doma neprošla), drobně jí nakrájíme a přidáme smažit k cibuli. Když cibule s pórkem chytí zlatavou barvu, přidáme neochucené kuřecí maso bez kůže, (nejlépe i vykostěné). Osmahneme je, aby dostalo barvu, pak ho podlijeme a dusíme.
2
Když je měkké, vyndáme ho na talíř a co v hrnci zbylo, rozmixujeme. V mléce rozmícháme trochu hladké mouky, omáčku zahustíme a krátce povaříme. Do vařící se omáčky přidáme celé pomazánkové máslo a postříkáme hodně sojovou omáčkou, pak přidáme zpátky do omáčky maso které můžeme pak i pokrájet a krátce povaříme.
3
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Cacica
    Cacica |

    16. 4. 2011 12:53

    Báječné, zkoušela jsem dvakrát a jednou jsem měla v lednici pouze šunkové pomazánkové máslo..chutná změna ;-)

  • Di
    Di |

    23. 1. 2008 15:35

    Toto jídlo dělávám, je velmi dobré, jemné. Omáčku nemám zelenou, spíše nahnědlou po sojové omáčce.