Benediktinská vejce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Holandská omáčka
    • 3
      ks žloutek
    • 200
      g máslo
    • citronová šťáva z půlky citronu
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na jídlo
    • 4
      ks vejce
    • 25
      g máslo
    • 2
      plátek toastový chléb
    • 4
      plátek šunka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Holandská omáčka**: žloutky vložíme do mísy nad vroucí vodu. Dno mísy se nesmí dotýkat vody, jinak začneme dělat míchaná vejce. Postupně přidáváme kostky másla a dobře mícháme. Přidáme citronovou šťávu, mícháme. Ochutíme a udržujeme teplé.
2
**Jidlo:** rozklepneme vajíčko do vroucí vody na 4 - 6 minut. Každé vejce zvlášť a uchováváme teplé.
3
Toasty pomažeme máslem, plátek šunky, vejce a přelijeme holandskou omáčkou a ihned podáváme.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.