Autor:

Benediktinská vejce

Obtížné
Holandská omáčka
Žloutek 3 ks
Máslo 200 g
Citronová šťáva
z půlky citronu
 
Sůl  
Pepř mletý  
Na jídlo
Vejce 4 ks
Máslo 25 g
Toastový chléb 2 plátek
Šunka 4 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Holandská omáčka: žloutky vložíme do mísy nad vroucí vodu. Dno mísy se nesmí dotýkat vody, jinak začneme dělat míchaná vejce. Postupně přidáváme kostky másla a dobře mícháme. Přidáme citronovou šťávu, mícháme. Ochutíme a udržujeme teplé.
Jidlo: rozklepneme vajíčko do vroucí vody na 4 - 6 minut. Každé vejce zvlášť a uchováváme teplé.
Toasty pomažeme máslem, plátek šunky, vejce a přelijeme holandskou omáčkou a ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Benediktinská vejce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web