Bedly na kmíně

Hodnocení:

Moje:

10 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks bedly jedlé klobouky velké cca 10-15cm
    • sůl
    • drcený kmín
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bedly očistíme, zbavíme nožiček a tvrdého hrbolku na vrchní části, klobouky rozpůlíme a rozložíme na pracovní plochu lupeny nahoru.
2
Do lupenů vsypeme dle chuti drcený kmín, jemně protřeme lupeny rukou, aby kmín zapadl mezi lupeny a bedly osolíme po obou stranách.
3
Poté dlaní zplacatíme, aby se lépe smažily.
4
Na pánvi rozpustíme máslo (dáváme cca tolik, aby dno pánve bylo máslem pokryté) a bedly po obou stranách dozlatova opečeme. Máslo nepřeháníme, bedly ho do sebe hodně vsáknou a pak se nedají osmažit dozlatova.
5
Ihned podáváme.
Zařazení:

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.