Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Hodnocení:

Moje:

10 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová kýta nakrájené na větší kousky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek rozdrcené
    • 130
      ml pomerančová šťáva
    • 2
      lžíce limetková šťáva
    • 150
      ml rostlinný olej
  • Na cibulový salát
    • 4
      stroužek česnek rozdrcené
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks cibule nakrájená co nejtenčeji
    • 130
      ml pomerančová šťáva
    • 2
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kostky masa dobře osolte a opepřete a vetřete do nich česnek. Ve skleněné nebo plastové míse přelijte citrusovými šťávami a nechte marinovat nejméně 3 hodiny, lépe přes noc. Maso vyjměte z marinády a důkladně osušte.
2
V dobře rozehřátém oleji smažte po částech ze všech stran dozlatova, 6 až 8 minut. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podávejte s cibulovým salátem.
3
Na cibulový salát: Česnek rozetřete se solí, promíchejte se zbylými ingrediencemi kromě oleje a nechte hodinku stát, aby se salát rozležel.
4
Těsně před podáváním olej rozehřejte a salát lehce osmažte. Podávejte k masu.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    27. 10. 2010 20:39

    Tak tento casopis bych opravdu chtela pravidelne odebirat :-D :-D :-D :-D . Clovek se sice nenaji, ale pobavi. :-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia |

    27. 10. 2010 20:20

    Na kilo kýty špetka soli, zastřelte mě prosím :-D čtu to v každém druhém receptu :-S