Smažené žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • čerstvé žampiony - nejlépe mladé malé hlavičky
    • olej na smažení
    • ubrousek na odkládání smažených hlaviček
    • ingredience na trojobal : hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 1
      lžička olej
    • 50
      ml pivo
    • pepř mletý nebo paprika, koření dle chuti či bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony očistíme a pokud se rozhodneme pro jednodušší verzi smažení, která nám tolik nezamaže kuchyň, tak si vymícháme těstíčko ze žloutku, piva, oleje, soli a mouky, které můžeme podle vlastní chuti dochutit navíc bylinkami, česnekem, kořením..., do kterého nakonec ještě vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
V těstíčku pak obalujeme žampiony, které ihned vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Pokud chceme klasický trojobal, tak očištěné žampiony obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích, která můžeme též ochutit dle vlastní chuti a nakonec ve strouhance. Smažíme stejně jako ty v těstíčku.
4
Podáváme s bramborovou přílohou a domácí tatarkou či dipem.
Zařazení: Pokrmy Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    14. 12. 2016 16:55

    Skvělý :-* a hlavně neznám nic snadnějšího :-D

  • Tereza
    Tereza |

    17. 6. 2016 18:33

    Výborné rychlé žampiony. Dělala jsem už několikrát.

  • Dita
    Dita |

    27. 3. 2016 08:25

    Super těstíčko!!!!!! Rychlá čistá práce

  • Eva
    Eva |

    16. 6. 2015 14:10

    :-D to nemá chybičku :-P , těstíčko je na žampiónech naprosto famosní

  • meredit
    meredit |

    17. 2. 2015 14:31

    perfektní, přesně jako psala iva, talíře byly hned vymetený :-D

  • ZOEN
    ZOEN |

    20. 9. 2014 16:17

    Žampióny máme moc rádi a v těstíčku byly bez chybičky.

  • Iva
    Iva |

    6. 9. 2014 20:17

    Vyborne testicko. Zampiony nebyly vubec mastne a testo se na nich pekne nafouklo a pritom bylo krupave. Urcite je brzy zase udelam.