Autor:

Smažená zelenina po italsku

Snadné
Ingredience
Strouhanka 60 g
Strouhaný parmazán 15 g
Mletá sladká paprika
-dle chuti
 
Cuketa
-mladá,pokrájená na 0,5 cm kolečka
500 g
Bílý jogurt 30 ml
Olej
(olivový)
1/2 lžička
Smažená zelenina po italsku

Postup přípravy:

Plech pomažeme olejem. V misce smícháme strouhanku, sýr a papriku. Cuketu obalíme po obou stranách v jogurtu a potom ve strouhankové směsi. Obalenou zeleninu rozložíme v jedné vrstvě na vymazaný plech a pečeme v rozpálené troubě dozlatova (asi na 250°C). Podáváme s bramborovou přílohou. Solíme až na talíři (nemusíme). Použít místo cukety můžeme i květákové nebo brokolicové růžičky, cibulové kroužky... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Smažená zelenina po italsku

Komentáře

  1. Otmarová   11.02.2012 | 8:55 | reagovat | závadný

    Na pár kousků jsem před strouhankou dala trochu sušeného oregana a to bylo ještě lepší. S bramborovou kaší výborná večeře.

  2. Fjona   19.05.2011 | 19:22 | reagovat | závadný

    Dobré a jednoduché jídlo, dělám prakticky s jakoukoli zeleninou a moc se s tím nemažu, pokapu jogurtem, posypu sýrem se strouhankou, šup na pečící papír a do trouby. Používám i různá koření a bylinky, je to lahůdka!

  3. pippiva   28.02.2011 | 10:59 | reagovat | závadný

    Tohle delam :-P ,jen bez toho jogurtu.Zeleninu pouzivam tu,ktera je zrovna po ruce,i vice druhu spolecne.Priste zkusim i s tim jogurtem :-D ;-)

    1. pippiva   07.03.2011 | 14:07 | reagovat | závadný

      Tak jsem poctive a VERNE <:-) :-D recept vyzkousela i s tim jogurtem,je to dobre,ale piplacka.Bezne zeleninu (cuketa,lilek,paprika,cibule)nakrajim na kostky,vsechno promicham v mise a sup s tim na plech.A je to! ;-)

      1. recepty73   07.03.2011 | 14:13 | reagovat | závadný

        ...mockrát díky za vyzkoušení i za foto,ty můj Pátku ;-) :-D !Nevím ale jestli děláš dobře,protože se někdo začal vozit nejen po mých,ale i po Tvých receptech :-( (Chlebové lasagne...)

        1. pippiva   07.03.2011 | 15:12 | reagovat | závadný

          Poslusne hlasim,ze jsem zde... a varim,co se mi libi! 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web