Autor:

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Snadné
Ingredience
Tlačenka 500 g
Vejce 3 ks
Mléko 50 ml
Hladká mouka  
Strouhanka
Na obalení
 
Bramborový salát:
Vařené brambory 1 kg
Cibule 250 g
Dijonská hořčice 50 g
Sůl  
Pepř mletý  
Vývar
(Nejlépe vepřového)
150 ml
Ocet  
Olej 25 ml
Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Postup přípravy:

Plátky tlačenky obalíme v trojobalu (nejlépe 2x, aby nevytékala při smažení) a v rozpáleném oleji osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a smícháme s tenkými plátky cibule. Ochutíme solí, pepřem i hořčicí a zalijeme vývarem, lehce okyselíme a zakápneme olejem, promícháme. Salát dáme odpočinout a podáváme vlažný (ne studený).

Zdroj: ADEVA Vamberk školní stravování (P. Hubálek)

Salát můžeme udělat i klasicky, a to zhruba takto:
700 gramů vařených brambor pokrájených na kostičky, 50 gramů jemně nakrájené cibule, 180 gramů drobně pokrájených kyselých okurek, pokrájená 3 vejce natvrdo, +- 80 gramů plnotučné hořčice, +- 150 gramů majolky, sůl, pepř dle chuti, případně trochu láku z okurek a někdy i jemně pokrájený salám. Promícháme, necháme odležet alespoň dvě hodiny v chladnu a podáváme.

Tlačenku volíme masitou, dobře ochucenou, s vysokým podílem masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Komentáře

  1. Lea   06.09.2013 | 8:32 | reagovat |

    Vyzkousela jsem a naprosto skvele. Ale je dobre tlacenku obalovat 2x aby behem smazeni nevytekl sulc jinak davam za 1. A pripojuji se k tomu ze je lepe kdyz je masovejsi neni to takova kaloricka bomba.

  2. MilFiš   14.06.2011 | 23:17 | reagovat |

    No...! pořád z toho cítím to koření. Jako bych obalil prejt. Ale zvláštní zkušenost. :-)

    1. Prejt   06.12.2016 | 21:52 | reagovat |

      A kam by to koreni asi melo zmizet??

  3. recepty 73   18.04.2010 | 17:41 | reagovat |

    Mirko,já tlačenku s cibulí a octem miluju,ale tohle fakt úplně jiné... .Chce to ale(jak píše Jana) masitou tlačenku,kde je méně rosolu a více masa-tady u nás jí prodávají jako:selskou :-))

  4. Jana Kutačová   17.04.2010 | 17:50 | reagovat |

    Já mám taky nejraději tlačenku klasicky,ale ochutnala jsem i tuto smaženou a je to vynikající.Je ale opravdu důležité koupit raději dražší a masitější tlačenku,jinak by to nebylo ono.Fakt vynikající dobrota.Je to nezvyklé,ale i nezvykle dobré.o))

  5. Miroslava Severová   16.04.2010 | 14:15 | reagovat |

    Tlačenka jako řízek ?? Tak to mě teda vůbec neláká!!Já nejradši tlačenku s cibulí a octem!! Ale jak se říká každý člověk má jiné chutě.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web