Autor:

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Snadné
Ingredience
Tlačenka 500 g
Vejce 3 ks
Mléko 50 ml
Hladká mouka  
Strouhanka
Na obalení
 
Bramborový salát:
Vařené brambory 1 kg
Cibule 250 g
Dijonská hořčice 50 g
Sůl  
Pepř mletý  
Vývar
(Nejlépe vepřového)
150 ml
Ocet  
Olej 25 ml
Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Postup přípravy:

Plátky tlačenky obalíme v trojobalu (nejlépe 2x, aby nevytékala při smažení) a v rozpáleném oleji osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a smícháme s tenkými plátky cibule. Ochutíme solí, pepřem i hořčicí a zalijeme vývarem, lehce okyselíme a zakápneme olejem, promícháme. Salát dáme odpočinout a podáváme vlažný (ne studený).

Zdroj: ADEVA Vamberk školní stravování (P. Hubálek)

Salát můžeme udělat i klasicky, a to zhruba takto:
700 gramů vařených brambor pokrájených na kostičky, 50 gramů jemně nakrájené cibule, 180 gramů drobně pokrájených kyselých okurek, pokrájená 3 vejce natvrdo, +- 80 gramů plnotučné hořčice, +- 150 gramů majolky, sůl, pepř dle chuti, případně trochu láku z okurek a někdy i jemně pokrájený salám. Promícháme, necháme odležet alespoň dvě hodiny v chladnu a podáváme.

Tlačenku volíme masitou, dobře ochucenou, s vysokým podílem masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Komentáře

  1. Lea   06.09.2013 | 8:32 | reagovat |

    Vyzkousela jsem a naprosto skvele. Ale je dobre tlacenku obalovat 2x aby behem smazeni nevytekl sulc jinak davam za 1. A pripojuji se k tomu ze je lepe kdyz je masovejsi neni to takova kaloricka bomba.

  2. MilFiš   14.06.2011 | 23:17 | reagovat |

    No...! pořád z toho cítím to koření. Jako bych obalil prejt. Ale zvláštní zkušenost. :-)

    1. Prejt   06.12.2016 | 21:52 | reagovat |

      A kam by to koreni asi melo zmizet??

  3. recepty 73   18.04.2010 | 17:41 | reagovat |

    Mirko,já tlačenku s cibulí a octem miluju,ale tohle fakt úplně jiné... .Chce to ale(jak píše Jana) masitou tlačenku,kde je méně rosolu a více masa-tady u nás jí prodávají jako:selskou :-))

  4. Jana Kutačová   17.04.2010 | 17:50 | reagovat |

    Já mám taky nejraději tlačenku klasicky,ale ochutnala jsem i tuto smaženou a je to vynikající.Je ale opravdu důležité koupit raději dražší a masitější tlačenku,jinak by to nebylo ono.Fakt vynikající dobrota.Je to nezvyklé,ale i nezvykle dobré.o))

  5. Miroslava Severová   16.04.2010 | 14:15 | reagovat |

    Tlačenka jako řízek ?? Tak to mě teda vůbec neláká!!Já nejradši tlačenku s cibulí a octem!! Ale jak se říká každý člověk má jiné chutě.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web