Smažená zmrzlina s malinami

Střední
Ingredience
Vanilková zmrzlina
(6 kuliček o velikosti vlašského ořechu)
 
Rozšlehané vejce 3 ks
Kokos 1 balení
Maliny
(dle potřeby)
 
Červené víno
(trocha)
 
Med
(trocha)
 
Máta
(trocha)
 
Šlehačka
(trocha)
 
Smažená zmrzlina s malinami

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

1. Ze zmrzliny uděláme šest kuliček o velikosti ořechu a dáme je na 2 hodiny do mrazáku.
2. Poté, co zmrzlina prudce zamrzne rozšleháme vejce, namočíme do něho kuličky zmrzliny a obalíme kokosem.
3. Poté dáme znovu na 2 hodiny zamrznout a poté obalíme kouli znovu ve vejci i kokosu. POZOR, je potřeba pracovat rychle.
4. Tohle uděláme 3x, takže koule bude mít tři vrstvy. (vejce+kokos, vejce+kokos, vejce+kokos)
5. Těsně před vytáhnutím koulí z mrazáku si uděláme marinádu.
6. Maliny povaříme, přidáme trochu červeného vína a trochu medu. POZOR, maliny necháme na plotýnce, aby nevychladly
7. Vytáhneme koule z mrazáku a dáme smažit (nejlépe do friťáku). Poté, co koule zezlátnou je okamžitě vymdáme a hned servírujeme.
8. Ozdobíme šlehačkou a mátou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Smažená zmrzlina s malinami

Komentáře

  1. KaRa   10.10.2012 | 11:34 | reagovat |

    Nebyla by lepší místo máty meduňka?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web