Autor:

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Snadné
Ingredience
Artyčoky
1 artycok na osobu
 
Vejce 1 ks
Hladká mouka
1 lzice
 
Olivový olej  
Olej
na smazeni pouzijte, ktery jste zvykli; spravne se ma pouzivat olivovy, ale ne kazdemu chutna
 
Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Postup přípravy:

Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky artyčoků (dáme pozor abychom špičky odřízli i s dostatečným kouskem listů), ořežeme stonek a artyčok přeřízneme podélně na půl. Pokud je v artyčoku chmýří a pichlavé mladé lístky, musíme je vyřezat. Takto získame měkkou a jedlou část artyčoku. Každý očištěný artyčok rozřízneme na 8 dílků a hned po očištění vkládáme do misky s vodou smíchanou se šťávou z citronu (jinak artyčok zčerná).

Z vejce, mouky, lžičky olivového oleje umícháme těstíčko. Osolíme, opepříme a promícháme. Proplachnuté nakrajené artyčoky namáčíme do těstíčka a smažíme v dostatečném množství oleje na mírném ohni (artyčoky musí mít čas změknout vevnitř). Podávat můžeme jako předkrm, přílohu nebo samostatně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomazánky Recepty na 5 rychlých pomazánek Články z

Komentáře k receptu: Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web