Autor:

Zapečená kuřecí prsíčka

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
600 g
Citron 1 ks
Sůl 1 lžíce
Pepř mletý 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Rostlinný olej 5 lžíce
Broskvový kompot
(Půlek)
8 ks
Na ozdobení
Hlávkový salát
(Listy)
1 ks
Červená paprika 1/2 ks
Petrželka 1 ks
Zapečená kuřecí prsíčka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozdělíme na plátky a naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Citron dobře omyjeme v teplé vodě a rozpůlíme. Z jedné půlky citronu vymačkáme šťávu.

Kuřecí plátky jí pokapeme a dáme na 15 minut do chladničky. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka zbylou půlku citonu. Půlky kompotovaných broskví necháme okapat. Kuřecí prsa vyjememe z chladničky a lehce je po obou stranách zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme trochu oleje a maso opékáme z každé strany asi 3-4 minuty. Na opečené plátky klademe vždy po půlce broskve a ještě přidáme kolečko citronu.

Zapékáme v předehřáté troubě (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Na talíře dáme omyté listy salátu. Z červené papriky vykrájíme kolečka a poklademe jimi spolu se snítkou petrželky zapečené maso. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Zapečená kuřecí prsíčka

Komentáře

  1. Evča   12.10.2013 | 10:50 | reagovat | závadný

    Kovy vy zřejmě budete ten typ ,co připálí i čaj ;) co... prý pošahanej recept,no spíš pošahaný umělec- neumělec...

  2. Kovy47   12.05.2012 | 8:14 | reagovat | závadný

    Jak mám do kastrolu narvat čtyři kuřecí plátky abych je opekl? :-D A pak to mám péct jako v tom kastrolu? Další pošahanej špatně popsanej recept...

    1. BzL   10.11.2012 | 23:58 | reagovat | závadný

      Dobrý den, z reakce přispěvatelky Elly si nic nedělejte, (ač mě to skutečně rozesmálo); skutečně existuje Kuchařka pro muže ( nevím, zda to je přesný název), kde je přesně technicky popsáno, co pro uvaření potřebujete. Od výčtu nádob,, nástrojů ( nože, lžíce...) až po vlastnictví trouby, pánve, grilu....
      nezoufejte, vařte, experimujte.....
      S přáním hezkého dne BzL

    2. Ivana   11.11.2012 | 11:45 | reagovat | závadný

      Kovy, co na tom nechápete? Asi reakci nepřečtete, ale pro běžnýho smrtelníka je recept normálně čitelný. Vy nemáte hrnec kam se vám vlezou 4 plátky masa? Proč by se to nemohlo péct v hrnci? Spíš další pošahanej komentář

  3. Bahar Karaer   30.11.2008 | 18:59 | reagovat | závadný

    Dneska jsme meli prsicka k veceri, vyborny recept - pouze misto broskvi jsem pouzila kompotovane merunky a take jsem pridala cerstve zampiony. Pred dopecenim jsem vse zasypala syrem. Dekuji za recept. Hodnotim za 1!!!

  4. Studenti VŠ   11.06.2007 | 17:17 | reagovat | závadný

    Výborné i s lehkým připálením.

  5. Airan Novakova   11.06.2005 | 12:59 | reagovat | závadný

    tak tohle delam casto, mame to moc radi, misto citronu pokladam platek syra, rikame tomu "kozicky nasi babicky" :-)))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web