Lotrinský koláč

Hodnocení:

Moje:

50 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 80
      g máslo
    • 150
      ml mléko plnotučné
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • NÁPLŇ:
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks pórek
    • 200
      g sýr Gruyére
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
//Množství ingrediencí je na 1 koláčovou formu o ø 24 cm.//
2
Z mouky, másla, mléka, vejce a soli vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a chlaďte 2 hodiny.
3
Pak ho rozválejte, vložte do formy, zakryjte pečicím papírem a posypte fazolemi. Pečte 15 minut při 160 °C.
4
Pokrájenou slaninu, cibuli a pórek orestujte. Přendejte na koláč, zasypte sýrem a zalijte smetanou s vejcem, oříškem, solí a pepřem. Pečte dozlatova při 200 °C.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    28. 2. 2014 10:49

    Je výborný, dělávám ho i s jinou zeleninou (cuketou, paprikou...). Dávám 1.