Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
1- 1 5
Autor:

Trubičky

Snadné
Těsto:
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 270 g
Jedlá soda  
Vejce 2 ks
Med 80 g
Krém:
Tuk 200 g
Moučkový cukr 140 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum  
Ingredience
Čokoládová poleva  
Trubičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Z přísad vymísíme těsto a necháme v chladu 3 hodiny odstát. Potom vyválíme a vykrajujeme kolečka s průměrem asi 6 cm. Při střední teplotě postupně pečeme a horké ihned přes vařečku stočíme. Konce vychladlých trubiček namočíme do polevy a necháme ztuhnout.
Na krém vyšleháme máslo s cukrem, přidáme kakao, vanilkový cukr a ochutíme rumem. Krém nastříkáme z obou stran do trubiček.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 8
Autor: Recepty
Prohlížejících: 7
Autor: Seisi
Prohlížejících: 5
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Trubičky

Komentáře

  1. barus.v   16.12.2011 | 18:07 | reagovat | závadný

    Znám z Chvilky pro Tebe, jsou výborné, jen je nejdříve plním krémem a pak teprve máčím v polevě.

  2. caddi   17.12.2010 | 8:14 | reagovat | závadný

    Pekla jsem placicky primo na plechu , naprosto v pohode sli pak namotat ,
    jeste je nemam naplnene , ale uz mi na ne muj muz chodil , takze zamknute v obyvaku a klic schovany , plnit budu az tesne pred vanoci

  3. Tereza J.   07.12.2009 | 18:34 | reagovat | závadný

    Janka, placičky robím asi 3-4 mm hrubé. Pečiem na teflonovej fólii, možno chyba bola v tom papieri. Kým som nemala fólie, aj mne sa stalo , že som kúpila papier, ktorý sa ku koláču prilepil a nechcel ísť dolu, trhala som po kúskoch. Preto som si kúpila fólie. Naraz dávam najviac 10 placičiek, pečiem pri 150°C asi 5 - 7 minút. Ihneď po vybratí podoberám placičky tenkým nožom, tým bez reznej časti, ktorým sa roztiera krém. Manžel ihneď stáča cez varešku. Ak placičky vychladnú, stvrdnú, ale pomôžete si tým, že ich vložíte späť do rúry, opäť zmäknú. Chce to trocha cviku, aj mne to na prvýkrát išlo na nervy, ale praxou sa to zlepšilo.

  4. jana h   06.12.2009 | 23:55 | reagovat | závadný

    tak jsem zkusila, nastesti jen z polovicni davky, sice jsem ve finale zvitezila, ale bylo to docela "intenzivni", malou dcerku jsem musela poprosit, aby sla z kuchyne, jinak by se naucila par stavnatych vyrazu ;) testo se mi neskutecne lepilo pri vyvalovani a pak se prilepilo i na pecici papir, takze v tech 10 vterinach, ktere jsem mela na to je vsechny sundat z plechu a zatocit, jsem jeste zapolila s tim je vubec dostat dolu... rada bych se, terezko, zeptala, jaka je optimalni tloustka placicek? a jak dlouho a na jakou presne teplotu je pecete? mohla bych experimentovat, ale mam strach, ze bych to nevydrzela "s nervama" ;) diky!

  5. Miroslava Severová   19.12.2008 | 11:30 | reagovat | závadný

    Magdo, máte pravdu, ale až budete mít zvýšený cholesterol, také budete omezovat živočišné tuky. Když se nám to stalo také jsme si nemohli zvyknout na ty umělé - no a dnes už jiné nepoužívám a chutnají nám. Jde prostě o zvyk.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X