Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cizrna v suchem stavu
    • 4
      ks artyčoky
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • 1
      stroužek česnek
    • rozmarýn 1 snitka
    • petrželka
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu namočíme den předem, uvaříme v čisté neosolene vodě do měkka. Vývar nesléváme. Cibuli, mrkev, celer nakrájíme na kostičky.
2
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky artyčoků (dáme pozor abychom špičky odřízli i s dostatečným kouskem listů), ořežeme stonek a artyčok přeřízneme podélně na půl. Pokud je v artyčoku chmýří a pichlavé mladé lístky, musíme je vyřezat. Takto získame měkkou a jedlou část artyčoku. Každý očištěný artyčok rozřízneme na 8 dílků a hned po očištění vkládáme do misky s vodou smíchanou se šťávou z citronu (jinak artyčok zčerná).
3
Cizrnu s trochou vývaru přivedeme k varu, přidáme nakrájenou zeleninu, česnek, proplachnuté artyčoky, osolíme a vaříme cca 20 minut. Nakonec přisypeme na drobno nakrájené jehličky rozmarýnu a posekanou petrželku. Podáváme s pečivem, každou porci pokapeme panenským olivovým olejem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.