Smažená zmrzlina

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml zmrzlina
    • 4
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      g kokos strouhaný
    • 250
      g ztužený tuk
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 250
      g smetana ke šlehání
    • 4
      ks ananas kolečka
    • 50
      g jahody
    • 100
      g meloun
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozšleháme vejce se škrobem, kus zmrzliny v něm obalíme, vytvarujeme, obalíme v kokosu, znovu obalíme v těstíčku a opět v kokosu. Až máme obalené všechny kousky zmrzliny, dáme je na chvíli zmrznout.
2
Do vyššího malého hrnce dáme rozehřát tuk na smažení. Připravíme si ovoce na ozdobu, rozehřejeme polevu ve vodní lázni a ušleháme šlehačku. Pak vložíme kuličku obalené zmrzliny na sítko a s ním krátce ponoříme do rozehřátého tuku a po zezlátnutí ozdobíme na talířu ovocem a šlehačkou.
3
Přelijeme čokoládovou polevou a ihned servírujeme.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Olympia
    Olympia |

    17. 9. 2007 14:48

    Vyskúšala som Vašu vyprážanú zmrzlinu. Celkom sa podarila. Ja zmrzlinu tiež vyprážam. Dopredu si urobím zo zmrzliny guľôčky. Nechám v mrazničke dobre stuhnúť. Najlepšie v iný deň ich obaľujem a vyprážam. Obaľujem ich v rozšľahanom bielku a obaľujem vo valčekom rozdrvených cornflakesoch. Kým sa mi rozohreje tuk na pečene, držím obalené guľôčky radšej v mrazničke. Po vypražení ozdobujem podľa vôle.

  • caribou
    caribou |

    29. 8. 2006 17:38

    Já si to taky nedovedu představit, všude to mají :)

  • pavla
    pavla |

    24. 5. 2005 17:20

    Je to dobré sice zpočátku mi připadalo divné smažená zmrzlina nedokozála jsem si nic pod tím představit ale je to dobré doporučuji