Autor:

Špenátové lasagne

Střední
Ingredience
Lazaně 500 g
Mražený špenát 600 g
Mleté maso 600 g
Rajský protlak
Takové to krabicové balení á 200 ml
2 ks
Cibule
Česnek 2 stroužek
Smetanový sýr
Používám 2 smetanové pomazánky TESCO a je to super
500 g
Mléko 1/2 l
Sýr 250 g
Slunečnicový olej  
Hladká mouka 1 lžíce
Provensálské bylinky  
Sůl  
Pepř mletý  
Špenátové lasagne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a posekaný česnek. (Dá se nahradit 2 skleničkami boloňské omáčky z obchodu).

<BR>Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou.<BR>Špenát: uvaříme podle návodu.<BR><BR>Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu - cca 2 lžíce, lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe masovou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, masovou omáčku.. atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme masovou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut.

<BR>Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami a lahvinkou vína. Nacpe se z toho cca 4-6 lidiček. V některých rodinách i víc.<BR><BR>PS: tento recept mám z jedné US stránky a nemohu si ho vynachválit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
4.92 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Špenátové lasagne

Komentáře

  1. Veronika   27.10.2012 | 15:13 | reagovat | závadný

    Nebylo to špatné. Dokonce i můj vybíravý a skeptický muž vůči internetovým receptům to pochválil a svolil, že to můžu zařadit do jídelníčku.. ;)

  2. indianek   03.02.2011 | 19:38 | reagovat | závadný

    Take je chutne vlozit mezi lazane misto jedne vrstvy masa, silnejsi platek sunky.

  3. Sofiee   03.02.2011 | 16:17 | reagovat | závadný

    Jak už bylo napsáno, syté a dlouho vydrží. Chutnají výborně :) U mě za jedna a přidávám foto..

  4. Barbora Vávrová   19.06.2009 | 13:43 | reagovat | závadný

    Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)

  5. Barbora Vávrová   19.06.2009 | 13:43 | reagovat | závadný

    Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web